Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

EM-nostot päättyivät suomalaisittain vaisusti

 

EM-nostot päättyivät suomalaisittain vaisusti


Antalyassa Turkissa käydyt EM-painonnostot päättyivät raskaiden sarjojen kilpailuihin. Naisten +75 kilon sarjassa oli vain yksi suorikki, Venäjän TatianaKashirina. Tempauksessa 21-vuotias venäläinen aloitti 145 kilosta, kaksi kiloa alle maailmanennätyksen, jonka tempaisi helposti. Korotus neljä kiloa, koska naisen oma Euroopan ennätys oli 148 kiloa. Rauta nousi kevyesti ylös, mutta kyykkyvaiheessa oli selvää punnerrusta ja se on sääntöjen vastaista. Niinpä nykytuomarit, kun eivät nimiä kumarra, punaista tuli 3-0. Kolmas yritys ME-kiloista meni sitten yli pään ja nuori venäläinen, joka jo teini-ikäisenä kärsi kahden vuoden doping-kilpailukiellon, jäi alkupainoonsa.
Työnnössä Kashirina aloitti runsaat 20kiloa ylempää, mihin muut olivat lopettaneet. Ensimmäisellä 177 kilolla varma tulos ja toiseen 185 kiloa, jonka onnistuminen tietäisi maailmanennätyksen viemistä kiinan mestarilta. Satakiloinen tyttönen nosti helposti raudat ylös ja teki samalla kisojen ainoan maailmanennätyksen. Kolmas yritys 189 kilosta, jolla tyttö olisi saanut nimiinsä myös työnnön ME:n kuitenkin epäonnistui ja Pohjois-Korean mörssäri säilytti ennätyksen.

Olympiavoittaja jätettiin toiseksi

Miesten raskaan sarjan kärki ei noussut naisten superin voittajan tasolle. Venäjän RuslanAlbekov teki keskinkertaisen tuloksen 429 kiloa, peräti 40 kiloa alle maailmanennätyksen ja saman verran jäi hopealle jätetty Saksan Mathias Steiner omasta ennätyksestään, kasaten rautaa yhteensä 424 kiloa. SWarja oli kuitenkin tasainen ja kansainväliselle perustasolle nosti toista tusinaa miestä.  Eestin kolmannen polven painonnostaja MartSeim, 21, teki komean ennätyksensä 358 kiloa ja päihitti reippaasti suomalaiset kilpakumppaninsa.
Suomen kaksikko, Lempäälän Teemu Roininen ja Rovaniemen debytantti Eero Oja nostivat omaan tämän vuoden tasoonsa nähden aivan kohtuullisesti, mutta taso ei kerta kaikkiaan riitä vielä kansainvälisille lavoille. Roininen teki yhteistulosta 328 kiloa ja kaksikymppinen Oja 310 kiloa. Esimerkiksi muutaman vuoden takaisesta Antti Everin tasosta Roininen jäi lähes 50 kiloa.

Oljenkorsi olympialaisiin

Lähinnä Suome3n naiset tavoittelivat EM-kisoista olympiapaikkaa. Se oli vielä lauantaiaaamulla  aivan reaalinen tavoite. Sitten aamutuimaan nostetussa 75 kilon sarjassa edustajamme Katariina Vestman jäi kokonaan ilman tempaustulosta ja peli oli menetetty. Viimeiset joukkuepaikat jaetaan olympialaisiin neljän etukäteen nimetyn nostajan saavuttamien pisteiden perusteella. Ennen Vestmanin ja samassa sarjassa nostaneen Meri Ilmarisen suorituksia Suomi oli kiinni sijoissa 5-6. Tuloksetta jääminen pudotti Suomen pelistä armotta. Suomen joukkueen johto oli ilmoittanut Vestmanin ns. Entry-painoiksi 210, kun sipoolainen SM.-kisoissa nosti 193 kiloa.  Yleensä Entry-painot ovat hetken kunnon mukaiset maksimipainot, sillä kisojen alkupainot eivät saa olla yhteensä kuin maksimissaan 15 kiloa (miehillä 20 kiloa) alle ”entryn”. Outoa taktikointia Suomen joukkueelta.

Meri Ilmarinen, 20, nosti ensimmäisissä aikuisten arvokisoissaan nostanut lohjalainen selviytyi tempauksen alkupainostaan vasta viimeisellään, mutta paikkasi työnnössä tilanteen ja yhteistulos 181 tiesi 11. sijaa ja se olikin suomalaisten toiseksi paras sijoitus koko kilpailussa. Ylivoimainen ykkönen oli tietenkin Anna Everi 6. sijallaan.
Välittömästi, kun selvisi, ettei Suomi saa joukkue maakohtaisia paikkoja, Lontoon Olympialaisten painonnoston organisaation  johtaja Steve Cannon, otti yhteyttä kisojen Suomen tuomariin ja kehotti anomaan ns. villiä korttia. Suomen liitto onkin jo aloittanut keskustelut asiasta. Kansainvälisellä Painonnostoliitolla on käytettävissä tällaisia tapauksia varten  kymmenisen villiä korttia. Kun Anna Everi oli EM-kisojen kuudes ja seuraavaksi paras oli 11., on selvää, kenelle villiä korttia ollaan hakemassa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



Anna Everi

Tiedot