Teemu Pukki iski yhden Suomen maaleista.

Huuhkajat tasapeliin Belfastissa

Pohjois-Irlannin ja Suomen välinen A-maaottelu keskiviikkona Belfastissa päättyi vaiherikkaan kamppailun jälkeen 3-3 (2-2) -tasapeliin.

Vaikea alku

Suomi avasi ottelun pirteämmin Windsor Parkin sateen pehmittämällä nurmella. Pallo pysyi Pohjois-Irlannin puolustusalueella, kunnes 7. minuutilla kotijoukkue hyökkäsi ensi kertaa kunnolla ja heti tehokkaasti. Shane Ferguson sai pallon hiukan onnekkaastikin rangaistusalueen rajamailla, eikä ihmetellyt, vaan laukoi voimalla ohi Niki Mäenpään numeroiksi 1-0.

Peli oli tämän jälkeen melko tasaista keskialueen vääntämistä, kunnes isännät tulivat 19. minuutilla taas terävästi. Kyle Lafferty pääsi ohjaamaan oikealta tulleen keskityksen Suomen puolustuksen keskeltä maaliin ja lukemat olivat jo 2-0 Pohjois-Irlannille.

Huuhkajat toipui kuitenkin nopeasti ja jo kolme minuuttia myöhemmin lukemat olivat 2-1. Kari Arkivuon keskitys oikealta löysi Tim Sparvin, joka puski vasempaan ylänurkkaan ensimmäisen A-maajoukkuemaalinsa. Eikä kulunut kuin kaksi minuuttia lisää ja jälleen tapahtui. Teemu Pukki sai kuin lahjaksi pohjoisirlantilaisten epäonnistuneen taaksepäin syötön vapaaseen paikkaan rangaistusalueella, eikä nokikkain maalivahdin kanssa erehtynyt, vaan sijoitti varmasti lukemiksi 2-2.

Ote pysyi tämän jälkeen hienokseltaan Suomella. Njazi Kuqi laukoi pari kertaa terävästi, mutta puolustus ehti väliin ja ihan tuhannen taalan paikkoja ei Pohjois-Irlannin maalilla nähty. Isännät pyrkivät iskemään vastaiskuilla, mutta teho ei ollut avausminuuttien tasoa. Viimeiset minuutit ennen taukoa peli pyöri keskialueella ja ensimmäisen 45-minuuttisen päätteeksi taululla olivat edelleen tasalukemat.

Toisen puoliajan alussa Pohjois-Irlanti sai paremmin otetta pelistä ja tuli muutamaan otteeseen vaarallisesti, mutta Mäenpää ei ollut yllätettävissä. Vähitellen ote alkoi siirtyä jälleen Huuhkajille ja tilanteita alkoi syntyä kotijoukkueen maalille. 55. minuutilla Joona Toivio oli lähellä iskeä johtomaalin, mutta pusku nurmen kautta painui niukasti tolpan väärälle puolelle. Toiviolla oli hiukan myöhemmin toinenkin paikka, mutta tulosta ei tälläkään kertaa tullut.

Peli pysyi Suomen hallussa, mutta ratkaisevat syötöt eivät löytäneet osoitettaan. 74. minuutilla Riku Riski pääsi ohjaamaan hyvin Kuqin läpisyötöstä, mutta Pohjois-Irlannin puolustus siivosi pallon viime tipassa. 78. minuutilla tuli viimein tulosta. Suomi sai vapaapotkun 20 metristä ja Perparim Hetemaj pamautti pallon vastustamattomasti aivan vasempaan ristikkoon ja Huuhkajat johtoon.

Suomen johto kesti kuitenkin vain viisi minuuttia. Toivio nykäisi rangaistusalueella nurin Martin Patersonin ja Paterson itse laukoi pilkulta tasoituksen. Ottelun lopussa kumpikin haki vielä voittomaalia, mutta enempiä osumia ei kuitenkaan nähty ja lopputuloksena siis tasapeli 3-3.