Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Miesten Superpesis saa ensimmäisen naistuomarin

 

Miesten Superpesis saa ensimmäisen naistuomarin


Superpesiksessä kirjoitetaan tuomaritoiminnan historiaa ensi kesänä. Helsinkiläinen Kati Rantala on kautta aikain ensimmäinen nainen pelituomarina miesten pesäpallon pääsarjassa.

Tätä ennen naisia on nähty ainoastaan pesätuomareina kakkos- tai kolmospesällä.

- En tiedä, miksei naisia ole aiemmin ollut pelituomareina miesten Superpesiksessä. Tuskin se ainakaan taidoista on jäänyt kiinni. Tämä päätös viimeistään osoittaa, ettei pesäpallotuomarin sukupuolella ole merkitystä. Toivottavasti muutkin nais- ja tyttötuomarit saavat tästä päätöksestä lisämotivaatiota ja kipinää mennä uralla eteenpäin, Pattijoelta kotoisin oleva Rantala sanoo.

- Olo on todella onnellinen, ehkä jopa hämmentynyt ja yllättynytkin. Tämä on kuin etukäteen saatu joululahja. Miesten Superpesis on pitkään ollut tavoitteena ja vihdoin siitä tulee totta, asianajotoimistossa asianajajana työskentelevä Rantala jatkaa.

Pesäpallon tuomarijohtajan Tapani Hotakaisen mielestä osaaminen ratkaisee.

- Superpesis on huippu-urheilua, jossa parhaat menestyvät - ovat sitten miehiä tai naisia. Kiihkeässä pelitilanteessa pelaajien keskittymisen ainakin pitäisi olla niin tiukasti omassa tekemisessä, ettei tuomareita juuri ajatella. Voihan se toki alkuun herättää enemmän huomiota, kun Rantala puhaltaa pelin käyntiin, Hotakainen sanoo.

Miesten Superpesiksessä viheltää tulevalla kaudella 25 peli- tai syöttötuomaria. Kokenein heistä on kaksinkertainen vuoden tuomari, huhtikuussa 51 vuotta täyttävä Matti Lähteenmäki Loimaalta. Uusia kasvoja ylimmällä tuomaritasolla ovat Panu Kolsi ja Jarno Valtonen Jyväskylästä sekä Kati Rantala Helsingistä.

A-tason (miesten Superpesis) pesäpallotuomarit kaudella 2013
Antti Aine
Jani Alakangas
Jussi-Pekka Anttila
Kalle Hietanen
Ari Kiviniemi
Panu Kolsi
Jani Kontiola
Joonas Kortelainen
Kari Koskelainen
Jaakko Kuronen
Eki Kutvonen
Mika Kääriäinen
Jouni Laitinen
Peter Laitio
Martti Lielahti
Matti Lähteenmäki
Ossi Muurainen
Jesse Mäkinen
Jussi Nieminen
Tommi Nupponen
Jouni Ojala
Jyrki Rajaniemi
Kati Rantala
Pasi Saari
Jarno Valtonen

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle