Suomi välieriin

Suomi pelasi itsensä jääpallon MM-kisojen välieriin voittamalla Norjan maalein 10-2. Välierävastustaja selviää illan Ruotsi vs. Venäjä ottelussa, Suomi on joka tapauksessa runkosarjan neljäs. Suomi ei jättänyt jossiteltavaa vaan otti luulot pois heti ottelun alusta alkaen. Ottelu ratkesi jo reilussa vartissa Mikko Lukkarilan iskettyä 0-4 johtomaalin.

Suomi lähti otteluun päättäväisesti ja siirtyi Sami Laakkosen salamamaalilla 1-0 johtoon. Ottelua oli pelattu 13 sekuntia ja esityön maaliin teki Antti Ekman. Suomi hallitsi peliä ja Laakkonen iski toisen maalinsa viiden minuutin pelin jälkeen Ville Aaltosen syötöstä. Laakkosen molemmat maalit olivat lähes identtisiä, keskeltä pitkä pystysyöttö – haltuunotto ja läpiajo. Ottelun kolmas maali oli merkillinen. Sami Laakkonen syötti Markus Kumpuojalle, jonka lyönnistä pallo otti korkean kimmokkeen norjalaispelaajan mailasta ja putosi tyhjää harovan norjalaisvahdin ihmetykseksi maalin perukoille.

Ottelu tasaantui ja Norja haki aikalisän kautta muutosta pelaamiseensa 25 minuutin. Norjalaiset muuttivat puolustuspeliään aktiivisemmaksi ja karvasivat ylempää. Suomen pelinrakentelu vaikeutui ja norjalaiset pääsivät paremmin peliin mukaan. Ensin Markus Hiukka joutui 10 minuutin jäähylle ja 40 minuutin kohdalla Marko Laitinen joutui rikkomaan rangaistuslyönnin arvoisesti. Kokenut Christer Lystad iski Norjalle 1-4 taukonumeroiksi.

Toinen jakso käynnistyi taas Suomen nopealla maalilla ja se syntyi ensimmäisen maalin tapaan tutkapari Ekman Laakkonen toimesta. Ja lisää tuli tasaiseen tahtiin, Mikko Rytkösen, Ilari Moisalan, Rolf Larssonin maaleilla johto oli reilu 1-9. Norjalaiset pääsivät kaunisteleman rangaistuslyönnistä Rolf Erik Borgen toimesta mutta Mikko Rytkönen viimeisteli Juho Liukkosen syötöstä ottelun päätösnumerot 2-10.
Toisella jaksolla Suomi puolusti tiiviisti koko joukkueen voimin, eikä antanut norjalaisille maalintekopaikkoja yhtä rangaistuslyöntiä lukuun ottamatta.

Sami Laakkonen valittiin Suomen joukkueen ”matchens lirareksi”. Sami oli tyytyväinen tulokseen ”valmistauduimme otteluun hyvin ja palaverissa puhuttiin ottelun alun tärkeydestä. Mentiin suunnitelman mukaan ja koko joukkueena pystyimme toteuttamaan sovittua pelitapaa hyvin. Tänään pelattiin hiukan erilaisella puolustustavalla viikonlopun pelejä silmälläpitäen”. Laakkosella ei ole toive vastustajaa ”molemmat (Ruotsi ja Venäjä) ovat kovia ja molempia vastaan runkosarjassa pystyttiin pelaamaan yksi hyvä puoliaika. Otetaan vastaan mikä tulee”.

Norja – Suomi 2-10 (1-4)
00:13 0-1 Sami Laakkonen
05:03 0-2 Laakkonen
08:58 0-3 Markus Kumpuoja
15:11 0-4 Mikko Lukkarila
40:23 1-4 Christer Lystad
45:44 1-5 Laakkonen
52:14 1-6 Mikko Rytkönen