Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ykköspesiksen sarjaohjelmat julki, sarjan profiili nousee merkittävästi

Ykköspesiksen sarjaohjelmat julki, sarjan profiili nousee merkittävästi

 

Sarjaohjelmat julkaistu: naisten Ykköspesis kasvaa 12 joukkueen sarjaksi

Pesäpallo on vahvistanut asemaansa naisten johtavana palloilulajina Suomessa. Superpesiksen lisäksi Ykköspesistä pelataan valtakunnallisena sarjana Helsingistä Raaheen ja Porista Kajaaniin.

Nykymuotoisessa naisten Ykköspesiksessä on viimeksi ollut yhtä monta joukkuetta kaudella 2004.

- Maantieteelliset etäisyydet ovat pitkiä, mutta kilpailullisuuden aste nousee korkeaksi ja vie huippupesäpalloa eteenpäin. Tuskin yksikään joukkue lähtee huvikseen kiertämään Suomea. Naisten Superpesis ja Ykköspesis ovat laadukkaita urheilullisia sarjoja, vaikka vertailukohdaksi otettaisiin mikä muu laji tahansa, kilpailupäällikkö Mika Helminen iloitsee.

Naisten Ykköspesiksessä riittää panoksia, kun runkosarjan ykkönen nousee suoraan pääsarjatasolle ja täydentää Superpesiksen 12 joukkueen sarjaksi. Lisäksi ylempien pudotuspelien voittaja haastaa karsinnassa Superpesiksessä viimeiseksi jääneen joukkueen.

Miesten Ykköspesikseen valintakierrokset

Miesten Superpesis kasvaa 14 joukkueen sarjaksi kaudelle 2016, mikä tarkoittaa hurjia panoksia ensi kesän Ykköspesikseen. Runkosarjan parhaan lisäksi Ykköspesiksen omien pudotuspelien voittaja nousee pääsarjatasolle ja kolmanneksi sijoittunut karsii Superpesiksen jumboa vastaan. Helminen odottaa äärimmäisen mielenkiintoista kautta, jossa jännitystä riittää alusta loppuhuipennukseen asti.

- Pelaajamarkkinoilla on käynyt kuhina. Erityisesti kärkipäähän pyrkivät joukkueet ovat vahvistaneet rivejään merkittävästi, mikä tietää hurjat panokset huomioiden jännittävintä sarjaa pitkiin aikoihin.

Kaksinkertaisen runkosarjan lisäksi miesten Ykköspesiksessä pelataan valintakierrokset. Itä-Länsi-viikonlopun jälkeen sarjataulukon viimeinen joukkue valitsee ensin itselleen haluamansa vastustajan, mistä valintoja jatketaan järjestyksessä kohti kärkeä. Kaikissa ottelupareissa pelataan kotona ja vieraissa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle