Suomi joutui pelaamaan pisteistä

Suomi jatkoi voittokulkuaan Pietarissa jääkiekon maailmanmestaruuskilpailuissa. Tällä kertaa jalkoihin jäi Unkari, mutta ilman vaikeuksia Leijonat ei selvinnyt. Unkarin parhaaksi pelaajaksi valittu maalivahti Adam Vay näytti maailmalle parasta osaamistaan torjuen 48 Leijonien laukausta. Unkarin pelaajat taistelivat ja uhrautuivat kiekkojen eteen, mikä tuotti suunnattomia vaikeuksia Suomen maalinteolle. Leijonat jatkoivat kuitenkin tykitystä Unkarin maalia kohti ja työ tuotti lopulta hedelmää. Fyysisyyttä jaettiin puolin ja toisin, laidat helisivät ja kypärät tärisivät taklausten sadellessa. Unkari todisti pelillään, että se taistelee tosissaan ensi vuoden sarjapaikasta.

Suomelle ensimmäinen erä oli erittäin vaikea. Unkari karvasi aktiivisesti ja kiekollisessa suomalaisessa pyöri jatkuvasti useampi unkarilainen. Avaaminen ja hyökkäykseenlähtö tuotti ongelmia ja Unkari pääsi yllättämään muutamalla nopealla vastahyökkäyksellä. Suomi pääsi sen sijaan yrittämään jopa kahden miehen ylivoimaa reilun minuutin, mutta Unkari pelasi maailmanluokan alivoimaa. Upeat blokit ja Adam Vayn torjunnat saivat jätettyä Suomen maalipaikat vain yrityksiksi. Unkarille palkinnoksi upeasta taistelusta tuli ensimmäinen erä koko turnauksessa, jossa se ei päästänyt maalia.

Toisessa erässä Suomen hallinta lisääntyi, mikä näkyi laukaisutilastossa; laukaukset maaliin päin menivät Leijonille 25-3. Unkari taisteli pitkälle toisen erän lopulle päästämättä maalia, mutta lopulta kisojen pistetilinsä avannut Atte Ohtamaa rokotti Leo Komarovin hyvästä syötöstä kiekon ohi Adam Vayn. Vayn nolla meni rikki epäonnisella tavalla, kun kiekko muutti suuntaa unkarilaispelaajan mailasta. Unkari esitti taistelunsa ohessa jälleen muutaman hyvän vastahyökkäyksen, mutta Juuse Saros otti tarvittavat kiinni Suomen maalilla.

Kolmannessa erässä peli oli tasakentällisin hyvin tasaista, ja Unkari sai luotua hyviä paikkoja kovan karvauksen ja Suomen pelaajien kiekonmenetysten jälkeen. Unkari osoitti loppuun asti olevansa yhtä vaarallinen kuin mikä tahansa turnauksen haastajajoukkueista. Kapteeni Mikko Koivu pääsi repäisemään Suomelle 2-0- maalin ylivoimahyökkäyksestä Mikael Granlundin syötöstä. Unkari väsyi parista alivoimasta, jotka pelattiin melkein kokonaan heidän päässään. Tämän käytti hyödyksi Aleksander Barkov, joka latoi kiekon Patrik Laineen loistavasta rystysyötöstä maaliin loppulukemien 3-0 merkiksi. Unkari pelasi kisojen ehdottomasti parhaan ottelunsa tähän mennessä ja antoi varoituksen tuleville vastustajilleen osaamisestaan.

Suomella on luvassa pitempi huili peleistä, sillä joukkue jatkaa vasta lauantaina ensimmäisellä nimellisellä vierasottelulla turnauksessa Ranskaa vastaan. Ranska on voittanut kolmesta ottelustaan kaksi ja on kerännyt viisi pistettä. Jalkoihin on jäänyt Saksa ja Unkari.