Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kykkänen jälleen kauden parhaaseensa - olympiamaisemissa 8:s sija

Kykkänen jälleen kauden parhaaseensa - olympiamaisemissa 8:s sija

 

Julia Kykkäsen viimeviikkojen hyvä ja nouseva iskukyky jatkui myös keskiviikkona, kun mäkihypyn naisten maailmancup jatkui vuoden 2018 olympiamaisemissa Pyeongchangissa. Suomalainen hyppäsi Etelä-Koreassa hienosti kahdeksanneksi.

Maailmancup-kauden parhaan sijoituksensa napannut Julia Kykkänen loikkasi Pyeongchangin HS109-mäestä ensimmäisellä kierroksella 84,0 ja toisella peräti 94,0 metriä. Jälkimmäinen oli toisen kierroksen viidenneksi pisin.

"Oli ensimmäinenkin hyvä hyppy. Toisella kierroksella Julian jälkeen nostettiin lavaa, top-10 hyppäsi kaksi vai kolme puomia ylempää kuin Julia. Loppupää tuli kovemmalla vauhdilla kuin muut. Mutta hyvä nousu", päävalmentaja Kimmo Kykkänen tuumasi kisan tauottua.

"Ihan tyytyväinen, hyvät hypyt tein. Pikkaisen kelit vaihteli", maailmancupin kokonaistilanteessa nyt 20:ntena oleva Julia Kykkänen puolestaan tiivisti.

Suomalaisleirissä tunnelmat ovat onnistuneiden viimeviikkojen takia luonnollisesti positiiviset. Kykkänen on napsinut maailmancupin pisteitä jo seitsemästä kisasta peräperään.

"Ihan hyvällä mielellä, hyvinhän Julia on hypännyt", Kimmo Kykkänen alleviivasi.

Suomen aikaa keskiviikkoaamuna hypätyn talven 17:nnen kisan ykkössijan nimiinsä kuittasi 96,0 ja hurjat 101,5 metriä loikannut Japanin Yuki Ito. Voittajan maannainen Sara Takanashi loikkasi kakkoseksi ja Slovenian Ema Klinec kolmanneksi.

Toiseksi korkeimmat pisteet ottanut Takanashi varmisti maailmancupin kokonaiskisan voiton, kun kautta on jäljellä vielä kahden kilpailun verran.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



Julia Kykkänen

Tiedot