Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomella viiden luistelijan joukkue pikaluistelun nuorten MM-kilpailuissa Helsingissä

Suomella viiden luistelijan joukkue pikaluistelun nuorten MM-kilpailuissa Helsingissä


Suomen Luisteluliitto on valinnut viisi luistelijaa pikaluistelun nuorten MM-kilpailuihin, jotka käydään tulevana viikonloppuna 17.-19.2. Helsingissä Oulunkylän tekojääradalla. Kilpailuiden osanottajamääräksi on vahvistunut 131 luistelijaa. He edustavat yhteensä 20 maata. 

Maailmanmestaruudet ratkotaan viidessä kuudessa yksilölajissa ja kahdessa joukkuelajissa. Yhteensä jaossa on 16 nuorten MM-kultamitalia. 

SUOMEA EDUSTAA VIISI LUISTELIJAA 

Suomen Luisteluliitto valitsi kisajoukkueeseen kaikki viisi luistelijaa, jotka ovat alittaneet nuorten MM-kilpailujen aikarajan vähintään yhdellä matkalla. Miehissä luistelijoista muodostetaan myös Team Sprint -joukkue. 

SAMULI SUOMALAINEN (s. 1998) osallistuu seuraaville matkoille 500 m, 1000 m, 1500 m ja massalähtö. Hän valmistautuu kolmansiin nuorten MM-kisoihinsa. Tähän mennessä paras sijoitus tuli viime vuonna massalähdössä, jossa Suomalainen sijoittui neljänneksi. Nuorten olympialaisissa tuli niin ikään neljäs sija 500 metrillä viime kaudella. Nuorten maailmancupissa Suomalainen on startannut 35 kertaa, ja kerran noussut palkintokorokkeelle. Palkintokorokepaikka tuli tammikuun lopussa Collalbossa käydyssä osakilpailussa 500 metrillä. Tammikuussa hän debytoi aikuisten arvokilpailuissa luistellessaan EM-kilpailuissa Suomen kolmantena edustajana.  

ANTERO ESKOLA (s. 1997) osallistuu seuraaville matkoille: 500 m, 1000 m ja 1500 m. Hän kilpaili nuorten MM-kilpailuissa viime vuonna ensimmäistä kertaa. Startteja nuorten maailmancupin osakilpailuissa on alla 36. 

ANNI KÄSNÄNEN (s. 1999) osallistuu seuraaville matkoille: 3000 m ja massalähtö. Hän valmistautuu ensimmäisiin nuorten MM-kilpailuihinsa. Kokemusta nuorten maailmancupin osakilpailuista on kertynyt 22 startin verran 

JESSE NIEMINEN (s. 2000) osallistuu 500 metrin matkalle. Suomen joukkueen nuorimmalla luistelijalla on takanaan vasta kaksi nuorten maailmancupin starttia ja nyt käytävät nuorten MM-kilpailut ovat hänelle ensimmäiset. 

JUHO-JAAKKO YLI-ILKKA (s. 1997) osallistuu seuraaville matkoille: 500 m, 1000 m ja 1500 m. Hänelle Helsingissä käytävät kilpailut ovat toiset nuorten MM-kilpailut. Hänellä on takanaan 30 lähtöä nuorten maailmancupissa. 

Joukkueenjohtajana toimii Jason Andberg ja toisena valmentajana Tuomas Nieminen. 

- Meillä on nyt hyvä tilanne joukkueen suhteen verrattuna esimerkiksi viime vuoteen, jolloin Suomen joukkueen muodosti 2 luistelijaa. Nyt meillä on mukana 5 luistelijaa ja ikäjakaumaa on hyvin, mikä tietää hyvää jatkumoa, arvioi Jason Andberg 

- Kotikisoista tulee oma kutinansa, kun paikalle odotetaan suomalaisyleisöä. Yhtä luistelijaa lukuun ottamatta kaikilla joukkueen luistelijoista on nuorten maailmancupin pisteitä. Joukkue on erittäin potentiaalinen, Andberg jatkoi.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle