Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pikaluistelijat viikonvaihteessa EM-jäillä Venäjällä - Poutala tavoittelee mitalia

Pikaluistelijat viikonvaihteessa EM-jäillä Venäjällä - Poutala tavoittelee mitalia

 

Suomi osallistuu tulevana viikonvaihteena Venäjän Kolomnassa, 100 km Moskovasta kaakkoon, käytäviin pikaluistelun EM-kisoihin viiden urheilijan suuruisella joukkueella.

Tänä vuonna EM-kisat käydään ensimmäistä kertaa matkakohtaisina eli kaikilla matkoilla on jaossa erikseen EM-mitalit.

Mika Poutala on EM-kisojen rankingissa 500 metrillä peräti neljäntenä, edellään vain kolmikko Ronald Mulder, Håvard Lorentsen ja Kai Verbij. Tonnilla Poutala on rankingin seitsemäntenä.

Pekka Koskela on puolestaan 500 metrillä rankattu 14:nneksi ja puolet pidemmällä matkalla 20:nneksi. Harri Levon rankin 500 metrillä on 24:en osallistujan joukossa 19:s. Samuli Suomalainen nousi mukaan 1000 metrille varasijalta.

Elina Risku on puolestaan kisarankingissa sijoilla 14 (500 m) ja 23 (1000 m).

Miesten team sprintin joukkue on kauden maailmancupin osakilpailujen perusteella rankattu neljänneksi Norjan, Venäjän ja Puolan jälkeen.

Urheilijoiden kuulumiset kisojen aattona:

Mika Poutala

- Vauhti on edelleen ihan hyvällä mallilla. Kaikki oletukset on hyville kisoille. Aikaerokin on saatu kiinni alkuviikon nihkeyden jälkeen. Hyvällä mallilla kaikkiaan. Vuoden ensimmäiset arvokilpailut. Koitetaan tuoda ainakin yksi mitali kotiin.

- Hienoa, että nyt päästään ensimmäistä kertaa kisaamaan myös matkakohtaisista EM-mitaleista. Kerranhan olen ollut 500 metrin paras EM-kisoissa, mutta silloin kisattiin kokonaispisteistä. Eihän 10-ottelun seiväshypyn voittajakaan EM-kisoissa ole seiväshypyn Euroopan mestari. Tämä selvennyksenä eli ensimäistä tässä ihan edelleen metsästetään. Ja ketsuppi on täällä nyt paljon laadukkaampaa kuin ennen!

Pekka Koskela

- Kohti perjantain avausmatkaa 500 metriä. Pohjois-Amerikan reissusta kesti aika pitkään toipua. Ehdin vetämään vähän treenejä kotona ja viettää joulun mukavasti. Hyvä rauhoittuminen tähän väliin. Kolomnan kisat on yksi reitti kohti helmikuun olympialaisia, vähän herkistelyreissu. Se tekee tästä tärkeän etapin.

Samuli Suomalainen

- Maanantaina ensimmäinen jäätreeni oli vielä väsynyttä, mutta tiistaina tempolapissa tuli jo ennätysaikoja. Joten luottavaisena olen viikonlopun kisojen suhteen. Hienoa, että pääsen tonnille mukaan.

Harri Levo

- Syksy meni penkin alle, nyt lähdetään uudella sykkeellä kokeilemaan ladatuilla akuilla. Jokohan se kunto sieltä löytyisi. Olosuhteet on huikeat, taitaa olla Euroopan nopein jää tällä hetkellä.

Elina Risku

- Hyvällä fiiliksellä parin jäähän tutustumisen jälkeen. Tuntuma ei heti ollut ihan paras mahdollinen, mutta toivottavasti se löytyy kisoihin. Pohjois-Amerikassa en vielä saanut hyvää tuntumaa kisoihin, toivottavasti täällä tekniikka pysyy kisassakin paremmin mukana. Ja avaukseen toivon lisää potkua.

Suomen joukkue matkoittain:
Elina Risku, Seinäjoen Urheilijat  (500, 1000)
Pekka Koskela, Seinäjoen Urheilijat (500, 1000)
Harri Levo, Oulun Tarmo (500)
Mika Poutala Helsingin Työväen Luistelijat (500, 1000)
Samuli Suomalainen, HLK (1000)

Kisaohjelmassa on mukana ensimmäistä kertaa myös team sprint, jossa Suomi on myös mukana.

Suomalaismatkojen alustava kisa-aikataulu:

Perjantai 5.1.
15:30 500 m naiset
15:59 500 m miehet
17:54 1500 m miehet

Lauantai 6.1.
14:15 1000 m naiset
14:51 1000 m miehet

Sunnuntai 7.1.
16:55 Team sprint

Ylen lähetykset Kolomnasta
5.1. 16.15-17.00 TV2
6.1. 15.30-16.00 TV2
7.1. 17.58-19.00 TV2
Selostajana Christer Sarlin

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



Pekka Koskela

Tiedot

Mika Poutala

Tiedot