Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mika Poutalalle odotettu uran avausmitali - Koskela upeasti kuudes

Mika Poutalalle odotettu uran avausmitali - Koskela upeasti kuudes

 

Mika Poutala, 35, luisteli uransa ensimmäisen arvokisamitalin perjantaina Venäjän Kolomnassa EM-kisojen 500 metrillä. Poutala otti kisassa hopeaa hollantilaisen Ronald Mulderin jälkeen.

Poutalan hopeaika oli 34,85 ja Mulderin voittoaika 34,80. Hopean suomalainen sai neljän tuhannesosan erolla ennen Venäjän Pavel Kulizhnikovia.

Pekka Koskela luisteli myös upeasti sijoittuen kuudenneksi ajalla 35,19. Koskela jäi mitalista 16 sadasosaa.

- Totta kai hyvä fiilis. Kymmenen vuotta on arvokisamitalia tavoiteltu ja nyt se tuli! On se odotuksen arvoista. Siisti fiilis. Itselleni varmasti henkilökohtaisesti isompi asia kuin moni osaa arvata. Tämä antaa samalla itseluottamusta olympialaisiin, hopeamies Poutala jutteli.

- Esimerkiksi voittaja Ronald Mulderilla oli viime viikolla maan olympiakarsinnat, joten hän oli takuulla herkistellyt nyt täysillä. Itse tulin vasta viikko sitten 9-10 tunnin aikaeron takaa ja se on painanut aika pahasti. Uskoa vielä parempaan siitäkin.

- Oli hyvä luistelu: hyvä avaus (9,68) ja hyvä ikierros. Ei kummempia virheitä. Ihan paras terä herkistelemättömyyden takia toki puuttui. Perussuoritus riitti mitaliin ja se on hyvä merkki.

- Juhlat jätetään väliin ja keskitytään huomiseen kilpailuun, Poutala totesi.

Poutala sai heti kisan jälkeen myös onnittelusähkeen presidentti Sauli Niinistöltä.

Elina Risku luisteli  500 metrillä uransa parhaan arvokisasijoituksen ollen komeasti 11:s ajalla 39,58. Mestariksi luisteli Itävallan Vansessa Herzog (37,69) ennen Venäjän Angelina Golikovaa (38,04) ja Tšekin Karolina Erbanovaa (38,18).

Miesten 1500 metrillä Samuli Suomalainen teki aikuisten arvokisadebyyttinsä ollen 19:s ajalla 1.51,67. Euroopan mestaruuden vei isäntämaan Denis Yuskov (1.44,53) ennen hollantilaisia Thomas Krolia (1.45,20) ja Koen Verweijtä (1.46,40).

Lauantaina luistellaan 1000 metrin kilpailut, joissa suomalaisista ovat mukana Poutala, Koskela, Suomalainen sekä Risku.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



Pekka Koskela

Tiedot

Mika Poutala

Tiedot