Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomalaispareilla vahva kauden avaus beach volleyssa

Suomalaispareilla vahva kauden avaus beach volleyssa

 

Haagissa, Hollannissa pelattu FIVB:n World Tourin neljän tähden turnaus osoitti, että suomalaisesta beach volleysta löytyy sekä tasoa että entistä enemmän laajuutta.

Riikka Lehtonen (38) ja Niina Ahtiainen (20) ovat harjoitelleet tiiviisti yhdessä koko syksyn ajan, mutta Haagin turnaus oli heille kautta aikojen ensimmäinen yhdessä. Kokemus ja nuoruus sopivat perinteisesti hyvin yhteen - tuliaisina Hollannista oli komea jaettu 5. sija sekä 6 000 dollarin palkintopotti.

Jatkopelien toisella kierroksella meni nurin hollantilaispari Joy Stubbe / Marleen Ramond-van Iersel selvästi 21-18, 21-14, mutta pääsystä välieriin ykkössijoitetut tshekkiläiset Barbora Hermannova ja Marketa Slukova olivat suomalaisia vahvempia lukemin 21-12, 21-15.

Taru Lahti-Liukkonen ja Anniina Parkkinen etenivät alkulohkosta jatkopeleihin, mutta perjantain kaksi 1-2 -tappiota päätti turnauksen 17. sijaan. Suomalaisnaisten kausi jatkuu jo tulevalla viikolla Tshekin Pelhrimovissa pelattavalla CEV:n Masters -turnauksella.

Jyrki Nurminen ja Santeri Siren ylsivät Hollanninturnauksessa uransa parhaimpaan saavutukseen. Kahden karsintavoiton lisäksi suomalaispari kaatoi jatkopelien ensimmäisellä kierroksella sveitsiläiset Nico Beelerin ja Marco Krattigerin. Nurmisen ja Sirenin urakka päättyi kuitenkin lauantain niukkaan 1-2 (21-19, 16-21, 12-15) -tappioon puolalaiskaksikolle Mariusz Prudel / Jakub Szalankiewicz.

- Nousujohteinen turnaus - tyytyväinen täytyy olla, vaikka tiukka tappio harmittaa. Viimeisessä pelissä haastettiin tosissaan kova Puolan pari. Päätöserän tilanteessa 12-12 tehtiin vähän lepsuja suorituksia ja kaveri meni menojaan, Nurminen summasi.

Kauden avauksesta Nurminen ja Siren kuittasivat yhteensä 3 000 dollarin palkintorahat sekä 160 FIVB:n rankingpistettä mieheen.

- Tästä on hyvä jatkaa, ei se maailman kärki niin kaukana ole.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle