Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Freestyle Opening Ruka avaa kumparelaskun maailmancupkauden 7.12.

Freestyle Opening Ruka avaa kumparelaskun maailmancupkauden 7.12.


Rukan eturinteiden kumpareikko muuttuu kansainvälisen urheilujuhlan näyttämöksi kun peräti 19 eri maasta saapuvat kumparelaskijat valtaavat Rukatunturin. Jo vuodesta 2002 järjestetty maailmancupkauden avaustapahtuma kerää jälleen maailman parhaat kumparelaskijat Rukan legendaariseen kumpareikkoon itsenäisyyspäiväviikolla.
 
Itse kilpailun isännille, Suomen kumparemaajoukkueelle, kauden ensimmäiset kilpailut kotiyleisön edessä antavat jälleen näyttävän aloituksen alkavaan maailmancupkauteen. Joukkue on hioutunut kuluneen kauden aikana tiiviiksi tiimiksi, jonka arkiharjoittelu toteutuu pitkälle Jyväskylässä mutta päätreenikeskuksena toimii Rukan hiihtokeskus. Joukkue on keskittynyt erityisesti tiimihengen luomiseen ja harjoittelun laatuun. Kulunut kausi on tarjonnut tähän asti ennätyksellisen määrän laadukkaita lumitreenejä kumparemiehille niin Keski-Euroopassa kuin naapurimaissa Ruotsissa ja Norjassa.  
  
- Olemme pystyneet viemään joukkueena läpi kilpailukykyisen harjoitus- ja leiritysohjelman. Uuden toimintamallin sisään ajamisessa on lähdetty siitä, että mahdollisimman isolle ryhmälle tarjotaan tasapuolinen mahdollisuus valmentautumiseen, mikä näkyy myös Rukan kisoissa isona yhdeksän hengen joukkueena. Pienessä lajissa yhdessä tekeminen, toisten sparraaminen ja positiivinen sisäinen kilpailu antavat hyvän pohjan kohti yksilöllisiä tavoitteita, kun kilpailukausi käynnistyy Rukalta, sanoo kumparemaajoukkueen päävalmentaja Eemeli Kallas.
 
Pohjois-Suomen lumitilanne on huolestuttanut monia. Lumen vähyys ei kuitenkaan vaikuta kisattavaan kumparelaskun maailmancupiin. Lumitykit laulavat täysillä, kunhan vain elohopeamittari pysyy alle nollassa, toivoen tietenkin pakkaslukemia ja luonnonlunta. Myös Rukan rinnetoiminnan kehityspäällikkö Otto Lintusen mukaan tapahtuma tuo toivottua näkyvyyttä niin Suomelle kansainvälisesti kuin Rukan hiihtokeskukselle toimia maailmancupin kisakylänä.
  
- Meille on tärkeää toimia kansainvälisten avauskisojen näyttämönä vieden viestiä maailmalle lumivarmuudesta ja talvesta. Olemme panostaneet vahvasti lumivarmuuteen jo pitkään panostaen muun muassa nykyaikaiseen energiatehokkaaseen lumetuskalustoon sekä lumen säilöntään, jonka avulla laskettelukausi saatiin avattua jo 5.10. lämpimästä syksystä huolimatta. Tällä hetkellä Rukalla on auki 5 rinnettä ja lähipäivien sääennusteet näyttävät lupaavilta, että rinteitä saadaan avattua reilusti lisää mukaan lukien kumpareikko, sanoo Lintunen.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle