Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen lentopallopojat pelaavat sunnuntaina EM-kisapaikasta

Suomen lentopallopojat pelaavat sunnuntaina EM-kisapaikasta

 

Suomen alle 17-vuotiaiden poikien lentopallomaajoukkue on yhden voiton päässä kesän EM-lopputurnauksen paikasta. Suomen esteenä kisapaikan suhteen on sunnuntaisessa finaalissa Kuortaneella länsinaapuri Ruotsi. Lauantaina alkusarjan päätöspelissä Janne Heikkisen valmentama joukkue löi Ruotsin murskaavasti 3-0 (25-12, 25-10, 25-18).

Aiemmin lauantaina Suomi löi Tanskan 3-0 (25-15, 25-18, 25-14). Näin poikien alkusarja sujui erätappioitta, kun perjantaina Färsaaret kaatui myös 3-0.

- Totta kai olemme tulokseen tyytyväisiä. Myös siihen, että pelin taso on pysynyt hyvänä erä toisen jälkeen, vaikka porukka on vaiuhtunut kentällä. Hieno alkusarja, mutta nyt ajatus sinne, että alkusarja ei merkitse finaalissa. Yksi peli ja siitä EM-kisapaikka on nyt kiinni, Heikkinen totesi.

- Ruotsi parantaa varmasti tästä lauantain pelistä. Meidän pitää syöttöpeli saada jatkumaan tällaisena, se helpottaa montaa asiaa. Olen luottavainen pelimme tasoon. Pojat ovat tehneet pelaajavalinnat vaikeaksi pelattuaan kaikki hyvin. Joudun tosissaan miettimään ketä laitan kentälle. Se on upea juttu. Kaikkia en voi lentopallon sääntöjen mukaan kuitenkaan kerralla kentälle laittaa, Heikkinen virnisteli

Alkusarjan Ruotsi-ottelussa Jere Tikkala (13/+7) johti suomalaispommitusta, mutta tehot jakautuivat kuitenkin erittäin tasaisesti, kuten pelivastuukin. Valitettavasti Nico Mäki-Valtari joutui huilimaan pelin pyöräytettyään nilkkansa Tanska-ottelussa.

Tanskaa vastaan Urho Rytsä (15/+8) ja Veikka Lindqvist (15/+10) olivat joukkueen parhaimmistoa.

Suomen kovasta syöttöpelistä kertoo paljon kolmeen peliin syötetyt 41 ässää. Toki se kertoo myös turnauksen melkoisesta tasoeroista.

Turnauksen pistepölrssin kärkiniminä ovat ennen päätöspäivää Tanskan Matius Stenmann Hanse ja Simon Tabermann Uhrenholt (34), jotka ovat pisteen Suomen Veikka Lindqvistiä ja Färsaarten Mattias Noisöe Isaksenia edellä. Ässätilastoa dominoi Suomen passari Ilja Ivanov, jonka 18 ässää on 11 enemmän kuin tilastokakkosella Jere Tikkalalla.

Pronssiottelussa kohtaavat kello 12 Färsaaret ja Tanska. Finaali pelataan kello 15.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle