Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomalaisnaisten joukkueilla keskimäärin hyvät asemat Euroopan kentillä

Suomalaisnaisten joukkueilla keskimäärin hyvät asemat Euroopan kentillä

 

Naisten lentopalloliigan ovat edenneet jo Euroopassa pitkälle, joten on aika kerrata myös suomalaisnaisten seurojen tilanteet Ranskassa, Saksassa ja Sveitsissä.

Roosa Koskelon Mestarien liigassakin pelaava Stuttgart on menettänyt 12 kierroksen aikana Bundesligassa vain kaksi sarjapistettä ja se johtaakin sarjaa kolmen pisteen erolla ennen Schweriniä ja kuudella ennen Piia Korhosen Dresdneriä (9-3). Laura Pihlajamäen Wiesbaden on noussut seitsemännelle tilalle lähestyen jo 50% voittosuhdetta (6-7). Wiesbaden on voittanut kolme neljästä viime ottelustaan.

Saksassa Korhonen on jo pitkän loukkaantumistauon jälkeen päässyt esiintymään kentälläkin, mutta lauantain 3-0 -voittopelissä Münsteriäå vastaan ei suomalaisväriä kentällä nähty.

- Meillä kulki hyökkäys tänään todella hyvin, eikä tehty paljon virheitä. Vastustaja pelasi niin nopeeta laitatempoa, että meinasimme olla sen kanssa välillä vaikeuksissa, Korhonen kertasi ottelun tapahtumia.

Pihlajamäen lauantainen voitto tuli suomalaisen 11/+7 saldon myötä juniorimaajoukkueesta eli VCO Berliinistä 3-0 ja 7/+6 ilta sunnuntaina tiesi 3-2- -voittoa Potsdamista.

- Paransimme omaa peliämme viikon mittaan. Tärkeät pisteet kotiin. Viisi peliä kahteentoista päivään tuntuu ja nyt muutama päivä palautellen, Pihlajamäki totesi.

Koskelon Stuttgart voi vain haaveilla tauosta, se pelaa taas alkuviikosta jo Mestarien liigaa. Sunnuntaina kaatui Vilsbiburg 3-0.

- Vieläkin vähän nihkeää peliä meiltä, mutta tärkeillä hetkillä oltiin kovia hyökkäyksessä ja loppupeliä kohden myös syötettiin tosi hyvin. Meillä ei peliruuhkalle näy vielä(kään) loppua mutta onneksi on laaja rinki pelaajia.

Ranskan liigaa on takana nyt 12 kierrosta eli kierrosta vaille ensimmäinen puolikas on täynnä. Michaela Madsenin RC Cannes on edelleen komeasti tappioitta, mutta se riittää vain liigan kakkospaikkaan pisteen päähän Mulhousesta useamman 3-2 -voiton myötä.

Kaisa Alangon passeillaan johtama Nantes on 8-4 -saldolla neljäntenä ja Daniela Öhmanin Beziers (7-5) viidentenä. Ainoana ”suomalaisjoukkueena” tappiollinen saldo on Saana Koljosen ja Salla Karhun Quimperillä, joka on 12:s saldolla 3-9.

Viikonlopun peleissä Öhman teki 7 pistettä Beziersin lyötyä Chamalieresin, Karhulle merkittiin yksi piste 0-3 -vierastappiossa Nancylle ja Alanko oli tutusti pyörittämässä Nantesin peliä niukassa 2-3 -kotitappiossa St.Raphaelille. Madsen ei kerännyt tilastomerkintöjä Cannesin 3-1 -vierasvoitossa Le Cannes´ta.

Sveitsin NLA-liigassa Katja Kylmäahon ja Jessica Kososen Lugano on kahdeksan joukkueen sarjassa 15 kierroksen jälkeen viidtenä hävittyään yhden pelin enemmän kun mitä voittoja on tullut. Teemu Oksasen valmentama Cheseaux on sarjassa viimeisenä yhdellä voitolla (1-14).

Nämä joukkueen kohtasivat sunnuntaina Luganon voitettua kotonaan 3-1.

- Kova työvoitto ja onneksi kuitenkin kolme pinnaa. Pelasimme molemmat Katjan kanssa koko matsin. Minulla on vielä vähän hakemista tuossa liberopelaamisessa: vastaanotto toimii, mutta puolustuksessa on vielä totuttelua siihen, että pallot tulee vähän nopeemmin kuin kuutoseen, Kosonen kertasi kuulumisia voittopelin jälkeen.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle