Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lentopallo on iso asia pienelle Kyyjärven kunnalle - viidesosa asukkaista käy peleissä

Lentopallo on iso asia pienelle Kyyjärven kunnalle - viidesosa asukkaista käy peleissä

 

Seuraavan puolentoista kuukauden aikana ratkotaan lentopallon 1-sarjojen pudotuspelipaikat.

Miesten 1-sarjassa kärkikaksikko Rantaperkiön Isku - Karelian Hurmos on ottanut pienen pesäeron viiden joukkueen tasaiseen keskikastiin. Kahdeksannesta sijasta käydään vielä kova kamppailu. Viimeiseen pudotuspelipaikkaan on täydet mahdollisuudet vielä käytännössä kaikilla häntäpään joukkueille.

Miesten 1-sarjan kestosuosikkeihin kuuluu myös Kyyjärven Kyky-Betset. Lentopallo on tärkeä asia noin 1350 keskisuomalaiselle pikkukunnalle.

- Meillä ei ole ollut ikinä nousupaineita, mutta kyllähän siitä liigapaikastakin on haaveiltu. Tavoitteemme on nostaa yleisömääriä ja tarjota kyläläisille viihdettä. Salilaajennuksen jälkeen siinä on myös onnistuttu, ”betonimiesten” valmentaja ja puuhamies Hannu Kalliojärvi kertoo.

Kyky-Betsetin kotiotteluissa käy parhaimmillaan lähes 300 katsojaa, mikä on noin 20 % koko kunnan asukasluvusta!

Sarjassa neljäntenä olevan Kyky-Betsetin ykköstykki on ollut latvialainen Aivars Petrusevics, joka on takonut alkukauden 17 ottelua pistekeskiarvolla 16,8 / ottelu. Petrusevics johtaa myös pistepörssiä.

- Kesällä kysyntä ja tarjonta kohtasivat Aivarsin suhteen. Muutenkin kausi on mennyt hyvin, vaikka meiltä lähti viime kauden jälkeen peräti 11 pelaajaa. Tällä hetkellä noin lähes puolet joukkueesta käy töissä betonitehtaalla, Kalliojärvi laskeskelee.

JyväsLentiksellä hyvä jakso menossa

Naisten 1-sarjassa vahvaa keskitalvea pelaa JyväsLentis. Kahdeksan voittoa yhdeksästä viime ottelusta on nostanut jyväskyläläiset sarjataulukon kakkossijalle. Sarjaa johtaa LP Viestin Akatemia.

- Meillä on hyvä jakso käynnissä. Olemme todennäköisesti tehneet harjoituksissa oikeita asioista, ja nuoret pelaajat ovat kehittyneet kauden aikana isoin harppauksin, JyLen päävalmentaja Tuulevi Piesanen kertoo.

Kokeneempaa kaartia nuoren JyväsLentiksen ryhmässä edustaa 35-vuotias ex-salolainen Kaisa Nyman (os. Jokinen).

- Kaisan merkitys joukkueelle on todella suuri niin henkisesti kuin pelillisestikin. Hän on viimeisen päälle esimerkin näyttäjä ja innostaja nuoremmille pelaajille, Piesanen kehuu.

JyväsLentis on ottanut tavoitteekseen liigapaikan saavuttamisen vuoteen 2022 mennessä - joko naisissa tai miehissä. Tavoite kulkee käsi kädessä Jyväskylään valmistuvan Hippoksen liikunta- ja hyvinvointikeskuksen kanssa.

1-sarjojen kahdeksan parasta etenee keväällä pudotuspeleihin. Kaksi parasta 1-sarjalaista pelaa yhdessä Mestaruusliigassa yhdeksänneksi sijoittuneen joukkueen kanssa karsintasarjan, josta kaksi parasta saa oikeuden anoa liigapaikkaa kaudelle 2019–20.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle