Terävästi hyökännyt Ukraina löi Suomen miehet

Ukrainan hyökkäyspeli oli pykälän verran kovempaa kuin Suomella lentopallon Kultaisen liigan ottelussa Zaporizhzhiassa. Ukraina iski loppulukemat 3-0 (25-16, 25-20, 25-23).

Suomi taisteli upeasti kolmannessa erässä ihan loppuhetkille asti, mutta silloinkin Ukraina löysi oikeat ratkaisut erän kääntämiseen. Ukrainan Ian Jereshchenko oli kovassa vireessä tehden 19 pistettä.

Suomen päävalmentaja Joel Banks peluutti hiukan eri kokoonpanoja jokaisessa erässä. Kukaan pelaajista ei nyt noussut ratkaisijan rooliin vaan kuusi miestä teki kuusi tai seitsemän pistettä.

Ukrainan hyökkäystehot olivat 57 % ja Suomella 43 %. Ukraina vei myös torjunnat 7-3.

Suomen viimeiset alkulohkon ottelut pelataan kotikentällä: keskiviikkona 12.6. klo 19.30 Suomi - Valko-Venäjä Hämeenlinnassa ja lauantaina 15.6. klo 18.00 Suomi - Tshekki Mikkelissä.

Suomi aloitti ottelun seitsikolla, jossa passari oli Niko Haapakoski, hakkuri Joonas Jokela, keskipelaajina Sauli Sinkkonen ja Henrik Porkka, yleispelaajina Niko Suihkonen ja Antti Ronkainen sekä liberona Lauri Kerminen.

Ukraina pelasi vahvan avauserän ja vei sitä alusta loppuun, vaikka muutamaan otteeseen Suomi pelasi mainion jakson. Ukrainan hyökkäys oli todella terävää läpi erän. Passari Fedor Ivanov ja hakkuri Samuli Kaislasalo kävivät tuplavaihdossa kentällä.

Toisessa erässä Peetu Mäkinen tuli Suihkosen tilalle ja toi lisää tehoa Suomen hyökkäyksiin. Suomi pelasi erän alun tasatahtiin, mutta Ukraina karkasi 13-13-tilanteesta.

Ivanov ja Kaislasalo tulivat kolmannen erän avaukseen. Ukraina vei taas erää, mutta Suomi tasoitti 18-18:aan ja piti erän tasoissa vielä 22-22-tilanteeseen. Siitä Ukrainan kylmät ratkaisut veivät otteluvoittoon.

- Pelin alku oli meille erittäin vaikea, kun Ukraina tuli todella vahvasti. Aloimme kuitenkin parantaa omaa peliämme ja toisesta erästä alkaen löysimme oman tasomme. Kolmas erä oli jo hyvää taistelua, Suomen päävalmentaja Joel Banks sanoi pelin jälkeen.

- Häviäminen ei ole tietenkään kivaa, mutta Kultainen liiga on ollut meille hyvä oppimiskokemus. Uskon että kun pelimme paranee vielä ensi viikon kotipeleissä, niin meidänkin hetkemme tulee vielä.

- Meillä oli tässäkin ottelussa monia hyviä hetkiä. Peetu Mäkinen tuli hyvin sisään ja samoin Samuli Kaislasalo.

- Toivon että kotipeleissä saamme paremmat alut otteluun. Aloitussyöttöä pitää parantaa ja hyökkäysten pitää olla myös tehokkaampia. Helpot virheet ovat vähentyneet, mutta niitä pitäisi olla vielä vähemmän, Banks totesi.