Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pesäpallokausi käynnistymässä kesäkuussa - lopulliset päätökset ensi viikolla

Pesäpallokausi käynnistymässä kesäkuussa - lopulliset päätökset ensi viikolla

Pesäpalloliiton liittojohtokunta käsitteli pesäpallokautta 2020 etäkokouksessaan tänään 6.5.2020. Pesäpalloliitolla on vahva tahtotila aloittaa kausi kesäkuussa, mutta lopulliset päätökset tehdään aluehallintovirastoilta saatujen tarkempien ohjeistusten jälkeen. Eri sarjojen kilpailutoiminta alkaisi porrastetusti.

Hallitus tiedotti maanantaina 4.5.2020 mahdollisuudesta käynnistää urheilukilpailut ja -sarjat 1.6. alkaen erityisjärjestelyin.

– Tapahtumassa voi olla 1.6. jälkeen läsnä yli 50, mutta alle 500 ihmistä, jos tilaisuuden turvallisuus ja terveellisyys voidaan varmistaa erityisjärjestelyin, urheilusta vastaava tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen tarkensi Helsingin Sanomille tiistaina.

Yksityiskohtaisia ohjeistuksia tapahtumien ja toiminnan järjestäjille odotetaan aluehallintovirastoilta.

– Pesäpalloliitto antaa työrauhan Olympiakomitealle, ministeriöille sekä aluehallintovirastoille tulkintaohjeistuksen valmisteluun. Viranomaistahojen yhteistyönä haetaan nyt yhtenäisiä tulkintoja rajoituksien käytännön soveltamiseen liikunnassa ja urheilussa, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta toteaa.

– Pesäpalloliitto odottaa viranomaisilta tarkkoja ohjeita erityistoimenpiteistä, joita kaikkien osallistujien turvallisuus ja terveellisyys otteluissa edellyttävät. Kun näihin asioihin saadaan selvyys, pallot nousevat ilmaan heti kesäkuussa. Kaikki valmiudet siihen ovat olemassa, Pitkäranta jatkaa.

Pesäpalloliitto tiedottaa pesäpallokauden 2020 aloituksesta seuraavan kerran ensi viikolla.

Pesäpalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle