Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Väliinjättösääntö laajenee pesäpallossa alkavalle kaudelle

Väliinjättösääntö laajenee pesäpallossa alkavalle kaudelle

Pesäpalloliiton johtokunnan elokuussa 2019 tekemällä päätöksellä lyöntivuoroja koskevat pelisäännöt uudistuvat alkavalle kaudelle Superpesiksessä ja Ykköspesiksessä. Superpesiskausi käynnistyy naisten osalta tulevana perjantaina ja miesten osalta 2. heinäkuuta.

Pelinjohtajalla on jatkossa mahdollisuus jättää haluamansa määrä lyöntivuoroja väliin Superpesiksessä ja Ykköspesiksessä, kun kenttä on tyhjä etenijöistä. Aiemmin sääntö mahdollisti vain yhden pelaajan jättämisen väliin ja se oli voimassa ainoastaan miesten Superpesiksessä.

Lisäksi pesäpallon kahdella ylimmällä sarjatasolla aikalisien määrä on rajattu yhteen ottelua kohden, kotijoukkueelle on annettu mahdollisuus päättää tauon pituudesta 12-20 minuutin välillä sekä estämiseen ja syöttämiseen liittyviä sääntökohtia on tarkennettu. Korona-ajan käytännöistä Pesäpalloliitto tiedotti jo aiemmin.

Pesäpallon lyöntivuoroihin on tehty muutoksia 1980-luvulta lähtien pelin kehittyessä. Kaudella 1985 sai ensi kertaa käyttää yhtä jokerilyöjää, joka vei kauteen 1988 saakka lyöntivuorossa olleen pelaajan lyöntivuoron. Jokeripelaajien lukumäärää kasvatettiin kahteen 1997 ja kolmeen 2000.

Kaudelle 2001 otettiin käyttöön väliinjättösääntö tyhjään kenttään lyötäessä. Tälle kaudelle tehtävällä muutoksella väliin saa jättää haluamansa määrän pelaajia aiemman yhden sijaan. Väliinjättösääntö tulee voimaan miesten Superpesiksen lisäksi naisten Superpesiksen, miesten Ykköspesiksen ja naisten Ykköspesiksen otteluissa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle