Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Karhubasketin uusin pelaaja on Osasumwen Osaghae Jr

Karhubasketin uusin pelaaja on Osasumwen Osaghae Jr

Kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Kauhajoen Karhu Basket on solminut uuden pelaajasopimuksen. Joukkueeseen liittyy 22-vuotias, 206 senttinen ja 113 kiloinen sentteri Osasumwen Osaghae Jr. Sopimuksessa on koeaika.

Osaghae Jr pelasi edelliset neljä kautta Florida International yliopistossa, NCAA:n conference USA:ssa. Yliopistopelejä hänelle tuli yhteensä 93 kappaletta ja viimeiset kaksi kautta hän oli joukkueensa avausviisikon vakiopelaaja. Kaudella 2019-2020 hän aloitti kaikki 32 ottelua ja teki 13 pistettä, repi 8,1 levyriä ja torjui 3,7 heittoa per ottelu. Tuolla kaudella pelitilanneheitot upposivat 67 prosentin tarkkuudella. Kaikissa 93 yliopistopelissä Osaghae upotti pelitilanneheitot 64 prosenttisesti.

-Hienoa, että saimme sopimusneuvottelut päätökseen ja Osasun vahvistamaan joukkuetta, valmentaja Janne Koskimies aloittaa. – Hän on motivoitunut ja kunnianhimoinen nuori mies, joka tuo meille atleettisuutta ja ulottuvuutta kolmen sekunnin alueelle rutkasti lisää. – Sanoisin hänen muistuttavan pelaajatyypiltään Ura Basketissa kauden 2018-19 aloittanutta Malik Dimea melko paljon. – Saimme yliopistosta todella hyvät suositukset ja sekin, että hän on toiminut joukkueen kapteenina, on aina positiivinen merkki, kun puhutaan kuitenkin rookie-pelaajasta.

– Levypallopelaaminen ja koriraudan suojelu ovat tietysti ne hänen pääasialliset tehtävät puolustuspäässä. – Lisäksi Florida International Universityn joukkue pelasi vaihtavaa miespuolustusta, joka on pakottanut häntä myös puolustamaan takakentän pelaajia kaarella ja varmasti auttanut kehittymään monipuolisemmaksi pelaajaksi.

– Hyökkäyksessä saamme hänestä nopean rullaajan Pick and Roll-pelaamiseen ja syöttösuunta raudan päälle on taas jatkossa auki. – Mietimme valmennusryhmässä tarkasti millaisen pelaajan haluamme nyt tuoda joukkueeseen kolmanneksi vahvistukseksi. – Päätökseen tuoda iso pelaaja mukaan vaikuttivat ennen kaikkea kolme asiaa. – Mikael Laihosen loukkaantuminen heti kauden alussa on aiheuttanut meille yhden pelaajan vajauksen isoon päähän.

– Toiseksi ottelut ennen taukoa osoittivat levypallopelin molempien korien alla olevan meidän tämän hetken suurin heikkoutemme. – Kolmanneksi Collin Malcolm ja TJ Holyfield ovat osoittautuneet juuri niin monipuolisiksi pelaajiksi kuin uskalsimme odottaa, joten pystymme nyt liu’uttamaan Malcolmin pelaamaan myös 3-paikalla. – Holyfield heitto- ja pallonkäsittelytaitoisena isona pelaajana tulee pelaamaan nyt paljon myös 4-paikalla. – Tämä oli jo kauden alussa yhtenä meidän suunnitelmana, mutta Mikaelin loukkaantumisesta johtuen, emme päässeet Holyfield-Laihonen kaksikkoa kunnolla testaamaan, Koskimies kertoo.

Osaghae saapuu maahan vielä tällä viikolla ja liittyy joukkueen harjoitusvahvuuteen sen jälkeen, kun karanteenit ja koronatesti on suoritettu terveysviranomaisten määräysten mukaisesti.

Lähde: karhubasket.fi


Takaisin edelliselle sivulle