Suomalaiset liitelivät toiselle kierrokselle Innsbruckissa

Niko Kytösaho vastasi päivän parhaasta suomalaistuloksesta Keski-Euroopan mäkiviikolla Innsbruckin osakilpailussa. Kytösaho päätti mäkiviikon kolmannen osakilpailun sijalle 21. Antti Aalto oli 27:s.

Kytösaho hyppäsi ensimmäisen kierroksen parikilpailussa Itävallan Maximilian Steineria vastaan. Kytösahon 128 metrin hyppy ei riittänyt lyömään itävaltalaista, mutta onnistunut hyppy toi jatkopaikan toiselle kierrokselle Lucky Loser -listan kautta.

– Kisahypyt olivat ihan hyviä. Alastulojen piikkiin meinasi mennä toisen kierroksen paikka, piti vähän jännitellä ekan kierroksen loppuun, totesi Kytösaho.

Suomalaisurheilijan toisen kierroksen hyppy kantoi 125 metriä. Kytösaho toivoi vireen jatkuvan myös Bischofshofenissa, jota pitää myös kiertueen haastavimpana mäkenä.

– Tänään sai oman tasoisen kisan tehtyä. Toivottavasti saisi rennosti vedettyä Bischofshofenissa, pohti Kytösaho.

Aalto kukisti ensimmäisellä kierroksella parikilpailun vastuksensa itävaltalaisen Clemens Leitnerin. Aallon kilpailuhypyt kantoivat 127 ja 122,5 metriä. Suomalaishyppääjä ei ollut täysin tyytyväinen päivän otteisiinsa.

– Päivän kisa oli pikkuinen pettymys. Ei pystynyt ihan parhaalla tavalla näyttää osaamistaan. Lähellä se on hyvää, mutta tänään jäi paras uupumaan, kommentoi Aalto.

Innsbruckin osakilpailun voitti Puolan Kamil Stoch. Toiseksi hyppäsi Slovenian Anze Lanisek ja kolmantena palkintopallille nousi puolalainen Dawid Kubacki.