Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Veikkausliiga ei hyväksy päätöksiä sarjajärjestelmän ja lisenssimääräysten muutoksista

 
Veikkausliiga ei hyväksy päätöksiä sarjajärjestelmän ja lisenssimääräysten muutoksista

Veikkausliigan hallitus käsitteli tiistaina 27. huhtikuuta Suomen Palloliiton hallituksen tekemiä päätöksiä, jotka koskevat Veikkausliigan sarjajärjestelmän muutoksia ja uusia lisenssimääräyksiä. Kokouksessa päätettiin, että Veikkausliiga ei hyväksy Palloliiton hallituksen päätöksiä.

Palloliiton ja Veikkausliigan välisen voimassaolevan sopimuksen mukaan liigaseuroja koskevien lisenssiehtojen muuttamisesta päätetään yhdessä osapuolten kesken.

Palloliiton hallitus päätti 6. huhtikuuta, että kaikilta Veikkausliigassa pelaavilta seuroilta vaaditaan UEFA:n lisenssin mukaisia kenttäolosuhteita jo kaudella 2012. Nykyisistä liigaseuroista vain kaksi täyttää nämä vaatimukset. Määräyksen mukaisen ympärivuotisen pelikunnon voi saavuttaa lämmitettävällä tekonurmella tai lämmitettävällä luonnonnurmella kenttää suojaavine telttaratkaisuineen. Veikkausliigan hallitus ei osallistunut asian valmisteluun, eikä se ollut mukana lisenssimääräyksiä koskevia päätöksiä tehtäessä. Asetettu aikataulu on liian tiukka. Päätöksellä on myös haitallisia vaikutuksia seurojen taloudelle. Päätös on kohtuuttoman kova liigaseurojen kunnille ja se vaarantaa olemassa olevien kehityshankkeiden etenemisen. Lisäksi useilla Veikkausliigan stadioneilla toteutettavat samanaikaiset kenttäremontit vaikeuttaisivat merkittävästi kauden 2011 täysipainoista läpiviemistä.

Palloliiton ja Veikkausliigan sopimuksen mukaan Veikkausliigan sarjajärjestelmästä päättää Palloliitto kuultuaan sitä ennen Veikkausliigaa. Palloliiton hallitus päätti huhtikuun kokouksessaan, että kaudella 2012 Veikkausliiga pelataan kahdentoista joukkueen kolminkertaisena sarjana. Veikkausliigan hallitus ei hyväksy päätöstä, sillä sen vaikutuksia seurojen talouteen ei ole selvitetty tai huomioitu riittävästi, eikä Veikkausliigaa ole kuultu päätöstä tehtäessä. Veikkausliigan hallituksen mukaan liigaotteluiden määrän lisäämisestä voidaan ja myös täytyy keskustella, mutta ottelumäärän kasvun tulee tukea seurojen talouden, pelin tason ja koko Veikkausliigan mielikuvan kehitystä. Liigakauden pidentäminen ei tue näitä tavoitteita.

Veikkausliigan oikeus jalkapallon miesten pääsarjan järjestämisestä perustuu Palloliiton ja Veikkausliigan väliseen sopimukseen. Sopimus on määräaikainen ja se voidaan irtisanoa päättymään 31.12.2010. Veikkausliiga ja Palloliitto ovat tänään aloittaneet neuvottelut jatkosopimuksesta. Veikkausliigan näkemyksen mukaan kehitys turvataan parhaiten kauden 2020 loppuun asti ulottuvalla sopimuksella. Alkaneissa neuvotteluissa on tarkoitus käsitellä myös sarjajärjestelmää ja olosuhdeasioita koskevia kysymyksiä.

Veikkausliiga arvostaa käynnistyneitä neuvotteluita. Niissä tulee hakea yhteistyössä nopealla aikataululla ratkaisuja, jotka tukevat huippujalkapalloa ja joissa huomioidaan liigaseurojen näkemykset sarjajärjestelmän sekä olosuhteiden kehittämisestä. Palloliiton ja itsenäisen Liigan yhteistyötä tulee määrätietoisesti viedä eteenpäin. Kaikki liigaseurat olivat edustettuina Veikkausliigan hallituksen kokouksessa. Kaikki päätökset olivat yksimielisiä.

Veikkausliigan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle