Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Maalikamerat asennettu Mestis-halleihin

 
Maalikamerat asennettu Mestis-halleihin

Syksyn kuluessa on kaikkiin Mestis-joukkueiden paikkakuntien halleihin asennettu kattokamerat. Viimeinen luovutettiin käyttöön Kajaanissa perjantaina 17. joulukuuta.

Oulussa Kiekko-Laserin, sekä Jyväskylässä D Teamin peleissä käytetään liigahalleissa olevia SM-Liigan videomaalituomarijärjestelmiä. Muihin kymmeneen halliin on syyskuusta alkaen asennettu kamerat. Aikataulu venyi muutamien hallien kattorakenteisiin vaadittujen muutosten vuoksi. Lisäksi tallentimissa käytettävä ohjelmisto on muokattu syksyn aikana paremmin tarkoitukseen sopivaksi. Myös itse tallentimet vaihdettiin syksyn aikana vielä uusiin niissä ilmenneiden tietoliikenneporttien vian vuoksi.

Mestiksen otteluissa on jo videotarkistuksia eri paikkakunnilla tehty syksyn aikana. Mestiksen otteluissa SM-Liigasta poiketen päätuomarit katsovat epäselvän tilanteen itse tallentimelta. Erillisiä videotuomareita ei ole. SM-Liigasta poiketen myös maalintekoaika voidaan tarkistaa videolta mikäli maali syntyy juuri summerin soidessa. Tallentimet sijaitsevat toimitsijapöydällä.

Toistaiseksi otteluissa on myös perinteiset maalituomarit kopeissaan maalin takana. Kunhan kaikki Mestiksessä viheltävät tuomarit ovat päässeet harjoittelemaan ohjelmiston käyttöä, tullaan maalituomarit poistamaan otteluista.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle