Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Laurikainen palaa Heimon päävalmentajaksi

Laurikainen palaa Heimon päävalmentajaksi

 

Mikko Laurikainen palaa takaisin Heimon miesten edustusjoukkueen päävalmentajaksi. Laurikainen toimi Heimon päävalmentajana edellisen kerran kaudella 2014–2015, jolloin hän johdatti joukkueen pudotuspeleihin. Kakkosvalmentajana jatkaa Jussi Huovinen.

Laurikaisen hattuun kuuluu myös sulka Heimon nostamisesta Salibandyliigaan. Eikä Laurikainen missään vaiheessa joukkuetta täysin ole jättänytkään, vaan on häärinyt joukkueen taustoilla myös viime vuodet vaikuttaessaan Heimon urheilujohtajana.

Välivuodet hiukan edempänä joukkueen taustalla ovat antaneet rutkasti uutta virtaa ja paljon lisää näkökulmia valmentamiseen.

– Valmentaja kehittyy parhaiten silloin, kun ei ole mukana itse valmentamisessa. Muutoin omaa kehitystä tulee katsottua vähän liikaa pelkästään joukkueen tekemisen läpi, Laurikainen pohtii.

Heimon tämänhetkisestä kokoonpanosta löytyy Laurikaiselle paljon tuttuja runkopelaajia, jotka tulevat jatkamaan joukkueessa myös ensi kaudella. Tulevan kauden pelitapaa Laurikainen ei vielä lähde avaamaan.

– Silloin, kun hyppäsin mukaan Divarissa, olivat nykyiset johtavat pelaajat vielä junnuja. Lähtökohtaisesti joukkue on nyt paljon kokeneempi ja taitavampi.

– Tottakai jonkinlaisia viilauksia pelitapaan tullaan tekemään, mutta sitä katsotaan sitten, kun ensi kauden joukkue on kasassa. Uskon, että runko säilyy kuitenkin aika samana.

Tällä kaudella Heimo selviytyi pudotuspeleihin kahden vuoden tauon jälkeen. Jatkopaikka ratkesi pari kierrosta ennen runkosarjan päätöstä. Laurikaisen mukaan tavoitteena ensi kaudella on sijoittua sarjataulukossa huomattavasti korkeammalle.

– Ehdottoman kovat tavoitteet on asetettu ensi kaudelle.

– Olemme viime vuosina tapelleet playoffeihin pääsystä. Nyt on otettava seuraava askel selkeästi eteenpäin.

Heimon nykyinen päävalmentaja Stefan Korhonen jättää päävalmentajan tehtävät tämän kauden päätteeksi. Korhonen sanoo haluavansa viettää enemmän aikaa perheensä kanssa, mutta valmentamista Heimossa hän ei lopeta.

– Olen ollut tiukasti liigajoukkueen mukana nyt kolme vuotta ja kyllä se on sellaista rumbaa, että siinä kotiväkikin joutuu koville. Tässä kohtaa on hyvä painaa jarrua ja olla kotona enemmän. Tarkoitus on valmentaa vielä, mutta juuri nyt luvassa on jotain pienimuotoisempaa.

Laurikainen on Korhosen mukaan oikea mies Heimon seuraavaksi päävalmentajaksi.

– Hyvä äijähän siihen hyppää takaisin puikkoihin, ”Kuula” on yksi arvostetuimpia valmentajia. Olen itsekin oppinut häneltä paljon, joten joukkue jää hyviin käsiin.

Korhonen toivoo päävalmentajauransa suurimpien meriittien olevan tulossa tämän kevään pudotuspeleistä. Ajastaan Heimon päävalmentajana Korhoselle jää mieleen erityisesti joukkueen pelaajat ja toimihenkilöt.

– Nyt eletään hetkessä ja koitetaan päästä pudotuspeleissä mahdollisimman pitkälle. Mieleen jää tietysti ihmiset eli pelaajat ja toimihenkilöt, jotka ovat olleet joukkueessa mukana.

– Ympärillä on joka vuosi ollut hieno porukka kenen kanssa on saanut tehdä töitä, kehuu Korhonen.

Korhosen aisaparina tällä kaudella toiminut Jussi Huovinen jatkaa Heimon toisena valmentajana myös ensi kaudella. Hän kommetoi valmentajanvaihdosta seuraavasti:

– Tosi harmi, että Steffi jää pois. Toivotaan, ettei hän jättäydy kuitenkaan ihan kokonaan kuvioista.

– Paljon ollaan Steffin kanssa opittu ja paljon päästään oppimaan lisää Laurikaisen kanssa. Toivottavasti saan tuotua myös oman mausteeni soppaan.

Huovinen on viime kausien aikana päässyt näkemään sekä Korhosen että Laurikaisen työskentelyä läheltä. Tulevalta kaudelta hän odottaa värikkäitä juonenkäänteitä niin kentällä kuin kentän laidalla.

– Molemmat ovat todella analyyttisia valmentajia. Steffin tapa toimia on paljon rauhallisempi, kun taas Kuula elää voimakkaasti hetkessä. Ensi kaudella tulee varmasti räiskymään hyvällä tavalla.

Heimon liigakausi 2016-17 jatkuu viimeisellä runkosarjaottelulla OLS:n vieraana keskiviikkona 8. maaliskuuta. Kausi huipentuu pudotuspeleihin, johon otteluparit selviävät perjantaina 10.3. Salibandyliigan Playoff-parien valintatilaisuudessa.

Lähde: westendindians.fi


Takaisin edelliselle sivulle


Westend Indians - logo

Westend Indians - 2016-2017 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2016-2017

Ottelut kaudella 2016-2017

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Töllikkö ja Meyer Esport Oilersiin

Töllikkö ja Meyer Esport Oilersiin

Esport Oilers on tehnyt kaksi kovan luokan pelaajahankintaa. Puolustaja Risto Töllikkö sekä puolustajana että hyökkääjänä pelaava Niclas Meyer siirtyvät Öljymiehiin.

Lue lisää
Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Hynynen, Lakkala ja Lastikka kuukauden pelaajat

Salibandyn tammikuun pelaajat ovat Salibandyliigassa Happeen hyökkääjä Veli-Matti Hynynen, Naisten Salibandyliigassa Classicin maalivahti Kreeta Lakkala ja Divarissa Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka.

Lue lisää
Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Nokian vuoro yllättää jumbopaikalta - samalla Johansson kaikkien aikojen pistekakkoseksi

Salibandyliigassa nähtiin maanantaina melkoinen yllätys kun jumbo Nokian KrP yllätti kotonaan sarjakakkonen Happeen 7-4 ja nousi pois suoran putoajan paikalta.

Lue lisää
SalBa teki salibandyhistoriaa - häntäpään asetelma keikahti

SalBa teki salibandyhistoriaa - häntäpään asetelma keikahti

Rauman SalBa teki tänään Salibandyliigan historiaa ottamalla kaikkien aikojen ensimmäisen vierasvoittonsa pääsarjassa.

Lue lisää
Oilers Espoon herra, Viikingit hurjasteli 15 maalia

Oilers Espoon herra, Viikingit hurjasteli 15 maalia

Oilers on Espoon ykkönen salibandyssa. Ensimmäisenkin kaupungin paikallisottelun syksyllä vienyt Oilers löi tänään paikalliskilpailija Westend Indiansin sen kotiluolassa Otahallissa 8-2.

Lue lisää