Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jokerit ja Lauri Marjamäki sopimukseen

Jokerit ja Lauri Marjamäki sopimukseen

 

Jokerit ja Lauri Marjamäki ovat solmineet kausia 2018-20 koskevan päävalmentajasopimuksen, joka sisältää molemminpuolisen option kausista 2020-22.

Marjamäki, 40, on viime kauden alusta lähtien toiminut Suomen maajoukkueen päävalmentajana. Hän jatkaa tehtävässä sopimuksensa mukaisesti tämän kauden loppuun. Marjamäen sopimus Jokereiden kanssa astuu voimaan kevään MM-kisojen jälkeen 1.6.2018.

-Marjamäki on suomalainen huippuvalmentaja, jonka meriitit seuravalmennuksen puolelta puhuvat puolestaan. Leijonissa hän on saanut ja saa edelleen tärkeää kansainvälistä kokemusta, jota tarvitaan myös KHL-seuran peräsimessä, sanoo Jokereiden General Manager Jari Kurri.

-Etsimme Jokereiden uudeksi päävalmentajaksi ensisijaisesti suomalaista kärkiosaamista, jonka kautta saamme jatkuvuutta Erkka Westerlundin ja Jukka Jalosen tiimien jatkamalle työlle. Olemme todella iloisia, että Marjamäki on Helsingin Jokereiden seuraava päävalmentaja, Kurri jatkaa.

-Jokereiden päävalmentajuus on yksi himotuimmista valmentajapesteistä Euroopassa. Joukkueessa on erinomaisia pelaajia ja kivikova KHL kiehtoo minua sarjana paljon. Lisäksi seuran tulevaisuuden visiot ja tutut henkilöt organisaatiossa vakuuttivat sopimusta tehtäessä, kertoo Marjamäki.

Tamperelaislähtöinen Marjamäki nousi maajoukkueen päävalmentajaksi johdettuaan Oulun Kärpät kahteen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen keväinä 2014 ja 2015. Jälkimmäisen mestaruuden jälkeen Marjamäki pokkasi SM-liigan parhaan valmentajan Kalevi Numminen -palkinnon. Kolmannella kaudellaan Kärppien peräsimessä joukkue saavutti pronssia.

Oululaisseuran päävalmentajapestin ohessa Marjamäki toimi Leijonissa valmentajana kahdella kaudella. Hän kuului Erkka Westerlundin johtamaan valmennustiimiin, jonka aikana Suomi saavutti olympia- ja MM-pronssia kaudella 2013-14.

SM-liigassa Marjamäki on toiminut Kärppien lisäksi Espoo Bluesissa niin pää- kuin apuvalmentajana. Hän nousi seuran A-nuorista liigajoukkueen valmennustiimiin kaudella 2007-08 ja myöhemmin päävalmentajaksi kaudella 2011-12. Blues saavutti tänä aikana kahdesti SM-liigan hopeaa (2008 ja 2011).

Blues-pestien aikaan Marjamäki toimi myös alle 20-vuotiaiden maajoukkueen valmennustiimissä kahdella kaudella. Ensin apuvalmentajana 2009-10 ja seuraavalla kaudella päävalmentajana. Bluesin A-nuoret hän luotsasi SM-hopealle 2007 ja -pronssille 2006.

Jokerit ja Lauri Marjamäki kommentoivat tulevan päävalmentajan pestiä seuraavan kerran ensi keväänä MM-kisojen päätyttyä.

Jokereiden tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



LauriMarjamäki

Lauri Marjamäki

29.5.1977 Tampere
Tiedot


Ville Kolppanen vahvistamaan Jokereiden maalivahtiosastoa

Ville Kolppanen vahvistamaan Jokereiden maalivahtiosastoa

Maalivahti Ville Kolppanen liittyy Jokereiden vahvuuteen loppukauden kattavalla sopimuksella, joka sisältää lisäksi molemminpuolisen option ensi kaudesta.

Lue lisää
Olavi Vauhkonen palaa Jokereihin

Olavi Vauhkonen palaa Jokereihin

Jokerit on tehnyt kahden kuukauden mittaisen sopimuksen Olavi Vauhkosen kanssa. Hyökkääjä palaa kasvattajaseuraansa 13 vuoden tauon jälkeen.

Lue lisää
Ville Peltonen jatkaa HIFK:n päävalmentajana kevääseen 2026

Ville Peltonen jatkaa HIFK:n päävalmentajana kevääseen 2026

HIFK on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen päävalmentaja Ville Peltosen kanssa. Uusi sopimus on ulottuu kevääseen 2026.

Lue lisää
Puolustaja Hannes Häkkilä jokeripaitaan

Puolustaja Hannes Häkkilä jokeripaitaan

Hannes Häkkilä, 21, siirtyy kauden 2023-24 kattavalla vuokrasopimuksella Liiga-joukkue Jukureista Jokereihin.

Lue lisää
Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Henrik Haapala jatkaa Jokereissa

Jokerit ja Henrik Haapala ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta helsinkiläisseurassa myös kahdella tulevalla kaudella. Uusi sopimus ulottuu kevääseen 2023.

Lue lisää
O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

O´Neill jatkaa pitkään Jokereissa

Jokerit ja Brian O’Neill ovat sopineet hyökkääjän jatkamisesta seurassa kolmen vuoden jatkosopimuksella, joka ulottuu kevääseen 2024.

Lue lisää