Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

MYPA haastaa mestarin maanantaina

 

MYPA haastaa mestarin maanantaina


Veikkausliigan kakkospaikalla majaileva MYPA kohtaa maanantaina vieraskentällä puolustavan Suomen mestarin HJK:n. Joukkueet tulivat toisilleen tutuksi jo kevättalvella Liigacupissa. Tuolloin HJK oli Talin hallissa vahvempi maalein 2-0, kun taas Lehtomäessä MYPA vei pisteet Pekka Sihvolan maalilla 1-0.

Paitsi Liigacupissa, myös Veikkausliigassa HJK on ollut yleisestä ylivoimaisuudestaan huolimatta melko hyvä vastus MYPAlle. Viime kauden vierasreissu päättyi 1-1, mutta toisaalta Klubi ei ole hävinnyt liigassa kotonaan elokuun 2010 jälkeen.
- Pyrimme mukauttamaan pelimme aina vastustajan vahvuuksien ja heikkouksien mukaan, ei siinä sen kummempaa ole, päävalmentaja Toni Korkeakunnas kiteyttää.
- Tietysti meillä on paljon helsinkiläis- ja klubitaustaisia pelaajia, mikä tuo oman ekstralatauksensa aina näihin otteluihin, hän jatkaa.

Kuluneella viikolla MYPA on harjoitellut monipuolisesti.
- Viikolla treenattiin pari päivää aika kovaa, perustekemistä kuten suunnanmuutospeliä. Perjantaina oli lepopäivä, ja viikonloppuna on keskitytty sitten HJK-peliin, Korkeakunnas kertoo.

Valmennusjohto on käynyt pelaajien kanssa myös henkilökohtaisesti alkukauden otteluita läpi.
- Ollaan analysoitu ensimmäisissä peleissä pelanneiden otteita videolta ja annettu henkilökohtaista palautetta. Sekä valmennus että pelaajat ovat nyt erittäin hyvin kartalla jokaisen tilanteesta, Toke jatkaa.
- Olemme nyt pelanneet kaksi "ihan ok"-tasoista ottelua, mutta ei vielä yhtään erinomaista. Pari nuorta pelaajaa on esiintynyt lähellä maksimitasoaan, mutta suurella osalla on vielä enemmän annettavaa, hän lisää.

MYPAn lähtökohdat otteluun ovat erinomaiset. Liiga on lähtenyt mallikkaasti käyntiin ja sairastupakin alkaa hiljalleen tyhjentyä. David Ramadingaye ja Moyo Bahamboula ovat palanneet täysipainoisesti harjoituksiin ja ovat pelikunnossa maanantaina. Päävalmentajalla onkin positiivinen ongelma avauskokoonpanon suhteen.
- Rosterimme on erittäin laaja ja tasokas, mikä nähtiin jo Interiä vastaan, kun jokainen vaihtomies pelasi erinomaisesti ja toi jotain uutta kentälle.

Nyt kun vielä saamme mukaan kaksi avainpelaajaa, niin minulla on kohta vaikea paikka valita 11 jätkää, Korkeakunnas naurahtaa.

Vanhan sanonnan mukaan voittavaa kokoonpanoa ei kannata vaihtaa. Korkeakunnas ei usko tähän filosofiaan, mutta myöntää, ettei radikaaleihin muutoksiin ole tarvetta.
- Peli on ollut sen verran uomissaan, ettei suuria muutoksia tarvitse tehdä. Pyrin kuitenkin valitsemaan vastustajan mukaan parhaiten soveltuvat pelaajat, joten joku muutos Inter-peliin saattaa hyvinkin tulla, hän arvioi.

MYPAn vastustaja HJK on keskellä otteluruuhkaa. Torstaina Klubi putosi Suomen Cupista, jossa lähtö laulukuoroon tuli kuudennelta kierrokselta, kun RoPS lunasti jatkopaikan maalein 1-0. Korkeakunnas ei kuitenkaan usko, että pohjoisen reissu painaa helsinkiläisten jaloissa.
- Ei tässä vaiheessa näitä pelaajia vielä tällainen pelitahti väsytä. Klubilla on tosin rästipeli heti torstaina, mutta uskon, että Boström lähtee meitä vastaan parhaimmistollaan, Toke tuumii.

Henkisellä puolella MYPAlla on kuitenkin iskun paikka.
- HJK tavoitteli varmasti tuplamestaruutta ja nyt puolet tästä unelmasta särkyi. Jos onnistumme ottelun alussa, niin se voi tehdä hallaa heidän itseluottamukselleen. Toisaalta he ovat varmasti sisuuntuneita RoPS-tappiosta, joten vähän kaksiteräinen miekka maanantain kamppailu on, Korkeakunnas jatkaa.

Varmuudella sivussa HJK:ta vastaan ovat yhä Joni Vuorinen, Yannick Salmon ja Riku Heinonen.
- Vuorinen on jo hyvin lähellä pelikuntoa, ja Salmon treenaa osittain joukkueen kanssa. Heinosen paluuajankohta on sen sijaan edelleen hämärän peitossa, Toke kertoo.

HJK-MYPA Sonera Stadiumilla maanantaina 29.4. kello 18.30

MYPAn tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Myllykosken Pallo -47 ry - logo

MYPA - 2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2013

Ottelut kaudella 2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Olli Kähkönen jatkaa MyPassa

Olli Kähkönen jatkaa MyPassa

Kauden 2023 kapteeni jatkaa MyPassa myös ensi kaudella.

Lue lisää
Mika Pasasesta MyPan uusi päävalmentaja

Mika Pasasesta MyPan uusi päävalmentaja

MyPa on nimennyt uudeksi päävalmentajakseen Mika Pasasen. Pasanen on toiminut edelliset seitsemän vuotta Mikkelin Palloilijoiden organisaatiossa erilaisissa tehtävissä.

Lue lisää
Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Valtakunnallisista jalkapallosarjoista Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan kauden 2020 aloitus ja pelitapa ovat olleet selvillä jo jonkin aikaa ja nyt myös Miesten Ykkösen ja Kakkosen sekä Naisten Ykkösen osalta asioissa on päästy ratkaisuun.

Lue lisää
Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliigan hallitus kokoontuu nyt viikoittain ja seuraa tiiviisti tilannetta. Veikkausliiga 2020 käynnistyy pian sen jälkeen, kun yleisötapahtumia on jälleen mahdollista järjestää.

Lue lisää
Veikkausliigan seurat sorvasivat jatkosopimuksen puheenjohtajalleen

Veikkausliigan seurat sorvasivat jatkosopimuksen puheenjohtajalleen

Matti Apunen jatkaa Veikkausliigan puheenjohtajana. Päätös asiasta tehtiin keskiviikkona 28. marraskuuta pidetyssä Jalkapalloliiga ry:n vuosikokouksessa.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää