Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tuomas Hirvonen palaa Kouvojen riveihin

Tuomas Hirvonen palaa Kouvojen riveihin

Kouvot on solminut ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen 181-senttisen Tuomas Hirvosen kanssa. Tumppi on Kouvoille ja kouvolalaisille hyvin tuttu pelaaja sillä nuorimies on pelannut kotikaupunkinsa korisylpeyden paidassa jo peräti 284 pääsarjaottelua. Sama pätee tietysti myös toisin päin, Hirvonen tuntee Kouvojen pelitavan ja korit kuin omat taskunsa. Viime kaudella Hirvonen pelasi ensimmäistä kertaa urallaan Kouvolan ulkopuolella takamiehen edustaessa sarjaan noussutta Lahti Basketballia.

Tuomas Hirvonen, 24, aloittaa syksyllä jo kymmenennen kautensa kotoisessa Korisliigassa. Viimeiset seitsemän kautta Hirvonen on kuulunut joukkueensa vakiokokoonpanoon ensimmäisen kahden kauden tuodessa 14 ottelun verran pääasiassa kokemusta. Viimeiset kaudet liukas takamies on vastannut joukkueensa pelin johtamisesta kentällä.

Hirvonen voidaan lukea nuoresta iästään huolimatta jo Korisliigan konkareihin: yhdeksän kautta, 318 ottelua, peliaika keskimäärin lähes 26 minuuttia ottelua kohden. Hirvosen ura on ollut mukavan nousujohteinen. Kahdesti viimeisestä kolmesta kaudesta takamies on heittänyt keskiarvoikseen kaksinumeroiset pisteet. Koko uran tilastorivikin on komea: 8.3 pistettä, 2.3 levypalloa ja 3.5 syöttöä ottelua kohden.

Tilastojen valossa Hirvosen toistaiseksi tehokkain kausi osuu kaudelle 2017-18. Peräti 35 minuuttia ottelua kohden kellottanut syöttökone tehtaili tilastorivin 12.8/2.6/6.4/1.1r teholukemalla 12.4. Viimeisen neljän kauden syöttökeskiarvokin on komea 4.7. Viime kausi Lahdessa sujui niin ikään hyvillä 11.2/3.2/4.7 tehoilla. Hirvonen oli joukkueensa ykkönen syötöissä ja kotimaisten pelaajien ykkönen pisteissä. Peliaikaa kertyi joukkueesta eniten , hieman yli puoli tuntia matsia kohden.

Tuomas Hirvonen on ehtinyt saavuttaa vuosien saatossa myös menestystä ja pokannut kahdesti kaulaansa kultaisen mitalin. Ensimmäinen tuli kaudella 2013-14 jolloin Kouvot voitti 19-vuotiaiden poikien mestaruuden. Samalla kaudella Hirvonen valittiin sarjan parhaaksi pelaajaksi. Jälkimmäinen kultamitali on vuosimallia 2016 jolloin Kouvot voitti Korisliigan mestaruuden. Molemmissa joukkueissa Hirvonen on voittanut myös hopeaa, 19-vuotiaissa pojissa keväällä -13 ja miesten edustusjoukkueessa kauden 2018-19 päätteeksi. Hirvosella on vyöllään yhteensä 109 maaottelua niin nuorten joukkueissa kuin haastajamaajoukkueessakin.

Tuomas Hirvonen tunnelmistaan paluun varmistuttua: ”Kotiin on aina kiva palata. Sen mitä olen ollut mukana harjoituksissa niin treenaaminen näyttää hyvältä ja kaikilla on halu kehittyä. Mikä voisi olla parempi paikka ottaa seuraava askel uralla. Innolla odotan jo seuraavan kauden alkua.”

”Tulevan kauden tavoitteena on tosiaan ottaa omassa pelaamisessa askel jos toinenkin eteenpäin. Ensinnäkin johtajuus on vietävä seuraavalle tasolle ja siinä samalla kehitettävä taidollisia asioita kuten heittoa ja viimeistelyä. Suurempana tavoitteena on auttaa joukkue mahdollisimman pitkälle ja hyvällä pelaamisella ansaita tulevaisuudessa paikka ulkomaille.” – veistelee Hirvonen lyhyen ja pidemmän aikavälin tavoitteitaan.

Kausi Lahdessa oli Hirvoselle positiivinen kokemus: ”Ensimmäinen kausi ulkopaikkakunnalla on aina hyvä kehittymisen paikka, asioita tehtiin eri tavalla mihin olin tottunut. Se oli hyvästä, saa näkökulmaa erilaisiin harjoitteisiin ja tekniikoihin.”

”Paljon terveisiä kaikille Kouvot -faneille. En malta odottaa, että näemme taas pian Manskarilla, toivottavasti ette tekään.” – Tumppi heittää lopuksi kannattajien suuntaan.

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja mieluisasta paluumuuttajasta: ”Tumppi on Korisliiga-tasolla jo kova tekijä, hienoa saada joukkueeseen lisää Susijengi-tason pelaajia.”

Kouvojen pelaajasopimukset kaudelle 2020-2021: Teemu Knihtinen, Vili Nyman, Severi Kaukiainen, Ilmari Toikkanen, Oscar Storgård, Henri Permanto, Aapeli Syrjämäki, Jacoby Armstrong (USA), Joel Mäntynen, Antonio Ballard (USA), Valtteri Leino, Kalle Kalin, Veeti Helakorpi ja Tuomas Hirvonen.

Lähde: kouvot.fi


Takaisin edelliselle sivulle


Kouvot - logo

Kouvot - 2020-2021 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2020-2021

Ottelut kaudella 2020-2021

Seuran tiedot - Seuran kotisivutKaisa Kuisma Kouvottarien vahvuuteen

Kaisa Kuisma Kouvottarien vahvuuteen

Kouvottarien kotimainen osasto vahvistuu entisestään kun 180-senttinen Kaisa Kuisma liittyy joukkueen vahvuuteen tulevan kauden kattavalla sopimuksella. Sopimus sisältää kuluvan kuun loppuun ulottuvan ulkomaan option. Kuisma on kotoisen naisten Korisliigan lisäksi pelannut yhden kauden Portugalissa.

Lue lisää
Leino ja Helakorpi Kouvojen uusimmat kiinnitykset

Leino ja Helakorpi Kouvojen uusimmat kiinnitykset

Kouvot on tehnyt pelaajasopimukset 183-senttisen Valtteri Leinon ja 206-senttisen Veeti Helakorven kanssa. Leino on edustanut Kouvoja aiemmin kausilla 2009-18 niin juniorijoukkueissa kuin Korikouvojen ja edustuksenkin paidassa. Helakorpi siirtyy Kouvolaan Tapiolan Hongan riveistä.

Lue lisää
Frimodig ja Salovaara jatkavat Kouvottarissa

Frimodig ja Salovaara jatkavat Kouvottarissa

Roosa Frimodig ja Elli Salovaara jatkavat tutussa Taret -paidassa myös tulevalla kaudella. Frimodigille kausi on viides ja Salovaaralle toinen kouvolalaisjoukkueessa.

Lue lisää
Lind ja Airaksinen jatkavat Kouvottarissa

Lind ja Airaksinen jatkavat Kouvottarissa

Kaisa Lind ja Jemina Airaksinen jatkavat Kouvottarissa myös tulevalla kaudella. Molempien sopimus on mallia 1+1. Alkava kausi on Lindille viides ja Airaksiselle toinen Kouvolassa.

Lue lisää
Aliyah Collier Kouvottarien toinen ulkomaalaisvahvistus

Aliyah Collier Kouvottarien toinen ulkomaalaisvahvistus

Kouvottaret on solminut tulevan kauden kattavan pelaajasopimuksen Aliyah Collierin kanssa. 175-senttinen takapelaaja aloitti ammattilaisuransa viime kaudella Portugalista.

Lue lisää
Frimodig ja Piipari Kouvottarien uusi valmennusduo

Frimodig ja Piipari Kouvottarien uusi valmennusduo

Tulevalla kaudella Kouvottarien valmennuksesta vastaavat päävalmentaja Joonas Frimodig apuvalmentajanaan Reetta Piipari. Kaksikko on kouvolalaiselle koripalloväelle jo entuudestaan varsin tuttu aiemmilta vuosilta.

Lue lisää