Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

KalPa jäädyttää Sami Kapasen pelinumeron 24

KalPa jäädyttää Sami Kapasen pelinumeron 24

 

KalPa jäädyttää Sami Kapasen pelinumeron 24. Paita nostetaan Data Group Areenan kattoon lauantaina 24. päivä lokakuuta ennen ottelua KalPa - HIFK. Liiga-ottelua ennen yleisölle tarjotaan kaukalon täydeltä legendoja, kun jäällä kohtaavat 24 All Stars ja HIFK All Stars.

KalPa on aikaisemmin jäädyttänyt Jouni Rinteen pelinumeron 27 sekä Pasi Kuivalaisen pelinumeron 1.

Sami Kapanen päätti 1552 virallista ammattilaisottelua kestäneen uransa kotiyleisön edessä 13.3.2014.

Kapanen nousi SM-liigaan keväällä 1991, laukoen vain 17-vuotiaana KalPalle yhdessä SM-finaalissa kaksi maalia. 20-vuotiaana hän nousi KalPassa SM-liigan tähdistökenttään sekä olympia- ja MM-mitalistiksi ja siirtyi vuotta myöhemmin yhden HIFK-kauden jälkeen maailmanmestarina NHL:ään.

NHL:n työsulkukaudella 2004-2005 hän tuli Kuopioon nostamaan KalPaa Mestiksestä takaisin SM-liigaan. Keväällä 2008 Kapanen purki voimassa olleen miljoonasopimuksen Philadelphia Flyersin kanssa ja palasi KalPaan. Hän oli suuressa roolissa kun KalPa nousi SM-liigan hänniltä SM-pronssille ja vielä uudestaan SM-välieriin, tullen valituksi molemmilla kausilla SM-liigan tähdistökentälliseen.

Yhden välikauden jälkeen hän palasi kaukaloihin syksyllä 2011 ja oli auttamassa KalPaa historiansa ensimmäiseen runkosarjan voittoon. Seuraavalla kaudella hän teki SM-liigahistoriaa tullen poikansa Kasperin kanssa ensimmäiseksi isä-poika kaksikoksi joka teki maalit samassa ottelussa. Kolmannen paluun jälkeisen kauden päätteeksi hän poistui SM-liigakaukaloista viimeisen kerran, täyden kotihallin osoittaessa seisaaltaan suosiota.

Kapasella on KalPa-paidassa SM-liigan runkosarjassa toiseksi eniten otteluita (358), eniten pisteitä (251), eniten maaleja (106) ja toiseksi eniten syöttöjä (145). SM-liigan pudotuspeleissä hänellä on KalPassa toiseksi eniten otteluita (40) sekä eniten pisteitä (27), maaleja (13) ja syöttöjä (14). Hän on ainoa pelaaja joka on ollut saavuttamassa KalPan historian molempia SM-mitaleita, hopeaa 1991 ja pronssia 2009.

Ura Pohjois-Amerikassa on suomalaisten pelaajien yksi kovimmista, käsittäen NHL:ssä 12 kautta ja yhteensä 918 ottelua sekä 493 pistettä, seuroina Hartford Whalers, Carolina Hurricanes ja Philadelphia Flyers. Kovimpina saavutuksina kapeassa kaukalossa ovat Stanley Cup -finaalit Hurricanesin paidassa keväällä 2002, kahdella kaudella Flyersin varakapteenina toimiminen sekä NHL:n All Stars ottelut 2000 ja 2002, jolloin hän ylsi molemmilla kerroilla NHL:n nopeimmaksi luistelijaksi.

Leijonapaidassa saavutuksina ovat maailmanmestaruus, kolme MM-hopeaa ja kaksi olympiapronssia. Henkilökohtaisia saavutuksia ovat vuonna 2001 MM-kilpailuiden maalikuninkuus sekä valinnat tähdistökenttään ja parhaaksi hyökkääjäksi. Kapanen toimi Suomen kapteenina MM-kilpailuissa vuosina 2009 ja 2010. Hänet on aateloitu Jääkiekkoleijonaksi #224.

KalPan tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Kalevan Pallo - logo

KalPa - 2014-2015 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2014-2015

Ottelut kaudella 2014-2015

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Kasperi Kapanen

23.7.1996 Kuopio
Tiedot

SamiKapanen

Sami Kapanen

14.6.1973 Helsingin mlk
Tiedot

Pasi Kuivalainen

15.7.1972 Kuopio
Tiedot

Jouni Rinne

12.3.1956 Rauma
Tiedot


Elias Koponen siirtyy vuokralle Joensuun Kiekko-Poikien paitaan

Elias Koponen siirtyy vuokralle Joensuun Kiekko-Poikien paitaan

KalPa-hyökkääjä Elias Koponen siirtyy Mestiksessä pelaavan Joensuun Kiekko-Poikien paitaan toistaiseksi voimassa olevalla vuokrasopimuksella.

Lue lisää
Miikka Pitkänen palaa KalPaan Jukureiden riveistä

Miikka Pitkänen palaa KalPaan Jukureiden riveistä

KalPa-hyökkäys vahvistuu tutulla nimellä, kun Miikka Pitkänen palaa kasvattajaseuransa paitaan loppukauden kattavalla pelaajasopimuksella.

Lue lisää
Pelaajaliikennettä Kuopion ja Iisalmen välillä

Pelaajaliikennettä Kuopion ja Iisalmen välillä

IPK:n sopimuspelaajat Hugo Gallet, Roope Laavainen ja Henrik Tikkanen edustavat loppukauden ajan KalPaa. KalPan sopimuspelaajista puolestaan Otto Huttunen, Eric Hjorth sekä Juuso Mäenpää viilettävät loppukauden IPK:n riveissä Mestiksessä.

Lue lisää
Sami Tavernier KalPan hyökkäykseen

Sami Tavernier KalPan hyökkäykseen

KalPa-hyökkäys saa kaivattua lisäleveyttä, kun 23-vuotias laitahyökkääjä Sami Tavernier liittyy keltapaitoihin loppukauden kattavalla sopimuksella. Tuore sopimus sisältää myös option Liiga-kaudesta 2021-2022.

Lue lisää
Vahvistusta KalPan takalinjoille - Eric Hjorth liittyy keltapaitoihin

Vahvistusta KalPan takalinjoille - Eric Hjorth liittyy keltapaitoihin

KalPa ja 19-vuotias puolustaja Eric Hjorth ovat solmineet kevääseen 2022 saakka ulottuvan pelaajasopimuksen. Lisäksi pelaajasopimus sisältää KalPan option Liiga-kaudesta 2022-2023.

Lue lisää
Klemetti, Vartiainen ja Riekkinen jatkavat keltapaidoissa

Klemetti, Vartiainen ja Riekkinen jatkavat keltapaidoissa

KalPa rakentaa tulevan kauden joukkuettaan maltillisesti ja kuopiolaisjoukkue on tehnyt jatkosopimukset Aleksi Klemetin, Tuomas Vartiaisen ja Joona Riekkisen kanssa.

Lue lisää