Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pelicans vahvistuu maalivahdilla ja viidellä hyökkääjällä

Pelicans vahvistuu maalivahdilla ja viidellä hyökkääjällä

 

Lahden Pelicans on tehnyt kuusi uutta pelaajasopimusta. Maalivahti Atte Tolvanen sekä hyökkääjät Miro-Pekka Saarelainen, Frank Gymer, Jonatan Tanus, Otto Nieminen ja János Hári siirtyvät lahtelaismiehistöön kahden vuoden sopimuksilla.

24-vuotias Atte Tolvanen siirtyy Lahteen Pohjois-Amerikasta, missä mies on kiekkoillut viimeiset kuusi kautta. 183-senttinen ja 85-kiloinen Tolvanen on edustanut viimeiset neljä kautta yliopistoliiga NCAA:ssa pelaavaa Northern Michigania, kunnes hyvät otteet poikivat tänä keväänä AHL-sopimuksen. Tolvanen on ehtinyt pelata AHL:ssa kuusi ottelua vakuuttavalla torjuntaprosentilla 92,8. Tällä kaudella Tolvanen nousi otsikoihin onnistuttuaan maalinteossa NCAA:n 11. ja Northern Michiganin historian ensimmäisenä maalivahtina.

- Tolvanen on hyvässä kehitysvaiheessa oleva maalivahti, jolla on meneillään erittäin vahva kausi Pohjois-Amerikassa. Mies on vahva lisä maalivahtiosastollemme, urheilujohtaja Janne Laukkanen kommentoi. 

24-vuotias Miro-Pekka Saarelainen on oikealta ampuva laitahyökkääjä, joka voitti tällä kaudella kasvattajaseuransa Kiekko-Vantaan paidassa Mestiksen pistepörssin tehtaillen 50 pelissä hurjat 66 pistettä. 177-senttinen ja 80-kiloinen Saarelainen debytoi Liigassa kaudella 2014-2015 ja pelasi kolmen kauden aikana HIFK:n paidassa 55 Liiga-ottelua. Saarelaiselta löytyy Liiga-kokemusta lisäksi toissa kaudelta KooKoon paidasta.

- Saarelainen teki erittäin kovaa jälkeä tällä kaudella Mestiksessä. Miehen erikoisosaaminen on ylivoimassa ja sen päättämisessä. Töitä on edessä, jotta saa lisää luisteluvoimaa, mutta meillä on oikeat miehet alakerrassa edistämään tätä ominaisuutta, Laukkanen kertoo.

22-vuotias Frank Gymer on liukasliikkeinen keskushyökkääjä, joka siirtyy Lahteen Kuopion KalPasta, missä mies on kiekkoillut edelliset kaksi kautta. 177-senttinen ja 77-kiloinen vasemmalta ampuva Gymer on Jokereiden kasvatti, ja mies debytoikin KHL:ssä ennen Liigaa. Jokereiden riveissä 18 KHL-ottelua pelannut Gymer esiintyi kuluneella kaudella KalPan paidassa 46 ottelussa, joissa syntyi pisteet 7+12=19.

- Gymer on nuori hyökkääjä, joka on aloittanut miesten pelit suoraan KHL:stä. Äärimmäisen nopea ja nimenomaan luistelu on ylivoimainen vahvuus. Pystyy pelaamaan keskellä tai laidassa, Laukkanen kuvailee.

23-vuotias Jonatan Tanus siirtyy Pelicansiin Lappeenrannan SaiPasta. Taitava hyökkääjä pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa. 175-senttinen ja 86-kiloinen Tappara-kasvatti voitti kaudella 2016-2017 Mestiksen mestaruuden sekä sarjan pistepörssin SaPKon paidassa. Sekä Suomen että Israelin passit omistava Tanus on kiekkoillut kaksi viimeisintä kautta Lappeenrannassa. Yhteensä mies on tehtaillut Liigassa pelaamissaan 113 ottelussa 54 pistettä. Tämän kauden pudotuspeleissä Tanus oli SaiPan paras pistemies kolmen ottelun tehoilla 1+3=4.

- Tanus on todella taitava ja lahjakas pelaaja. Nuorena kaverina meidän fysiikkapuolella on hänelle paljon annettavaa ja toivomme, että Tanus saa Lahessa sen tarvittavan itseluottamuksen, jotta kehityskäyrä tulee kääntymään jyrkkään nousuun, Laukkanen uskoo.  

22-vuotias Otto Nieminen debytoi Liigassa kaudella 2014-2015 TPS:n paidassa ja on edustanut koko liigauransa turkulaisseuraa. 175-senttinen ja 87-kiloinen laitahyökkääjä pelasi kuluneella kaudella 36 runkosarjaottelua tehoin 12+8=20. Pudotuspeleissä Nieminen oli Kaapo Kakon ohella TPS:n paras pistemies.

- Nieminen on varsinainen ruutitynnyri. Vahva kamppailuissa, nopea ja osoittanut myös kykynsä tehdä tulosta. Odotukset ovat korkealla, Laukkanen toteaa. 

26-vuotias János Hári on unkarilainen keskushyökkääjä, joka on saanut ruotsalaisen kiekkokoulun kasvatuksen. Kokemusta löytyy SHL:stä, Liigasta sekä kahden viime kauden osalta ylikansallisesta EBEL:stä. Hári oli kuluneella kaudella koko liigan pistepörssin kolmonen tehtaillen 53 ottelussa hurjat 22+45=67 pistettä.

- Hári on taitava ja erittäin viihdyttävä hyökkääjä. Olisi voinut tilastoillaan jäädä rahastamaan Eurooppaan, mutta halusi tulla nimenomaan tänne kehittymään entisestään. Pää toimii jäällä kuin tietokone, Laukkanen lupaa. 

Uusille tulokkaille löytyy myös yhteisiä nimittäjiä. 

- Meidän pelaajahankintastrategian mukaisesti kaikki uudet tulokkaat ovat urallaan eteenpäin pyrkiviä ja siihen myös potentiaalin omaavia pelaajia. Isoin asia jokaisen kohdalla oli se, että kaikilla oli kova halu tulla nimenomaan Lahteen. Se kertoo myös isossa kuvassa hyvää organisaation tilasta, että pelaajien keskuudessa tänne on kova imu, Laukkanen linjaa.

Pelicansin sopimuspelaajat kaudelle 2019-2020:
Maalivahdit: 

Jakub Skarek
Atte Tolvanen

Puolustajat:
Miihkali Teppo
Casimir Jürgens
Santtu Kinnunen 
Jarkko Pynnönen

Hyökkääjät:
Hannes Björninen
Frank Gymer
Roope Elimäki
Artturi Toivola
János Hári
Jonatan Tanus
Aleksi Mustonen
Antti Tyrväinen
Jesse Ylönen
Severi Lahtinen
Jesse Mankinen
Juhamatti Aaltonen
Taavi Vartiainen 
Otto Nieminen
Miro-Pekka Saarelainen

Pelicansin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Lahden Pelicans - logo

Pelicans - 2018-2019 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2018-2019

Ottelut kaudella 2018-2019

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


FrankGymer

Frank Gymer

7.6.1996 Helsinki
Tiedot

JanosHari

Janos Hari

3.5.1992 Budapest, HUN
Tiedot

Otto Nieminen

8.5.1996 Somero
Tiedot

Jonatan Tanus

4.6.1995 Kuopio
Tiedot

AtteTolvanen

Atte Tolvanen

23.11.1994 Vihti
Tiedot


Olkinuora käyttää sopimuksensa ulkomaanoption

Olkinuora käyttää sopimuksensa ulkomaanoption

Jussi Olkinuora käyttää sopimuksena ulkomaanoption ja siirtyy pelaamaan sveitsiläisseuraan.

Lue lisää
Lasch siirtyy Sveitsiin

Lasch siirtyy Sveitsiin

Pelicans menettää alkukauden parhaan pistemiehensä, kun ottelukohtaisella sopimuksella lahtelaisten riveissä viilettänyt Ryan Lasch siirtyy loppukaudeksi Sveitsiin Zürich Lionsin riveihin.

Lue lisää
Eero Teräväinen lainalle Pelicansiin

Eero Teräväinen lainalle Pelicansiin

Pelicans ja HIFK ovat tehneet lainasopimuksen, minkä myötä puolustaja Eero Teräväinen pelaa lahtelaisryhmän riveissä helmikuun loppuun saakka.

Lue lisää
Otto Somppi Pohjois-Amerikkaan

Otto Somppi Pohjois-Amerikkaan

Pelicans-hyökkääjä Otto Sompin lainasopimus päättyy ja mies siirtyy Jesse Ylösen sekä Oskari Laaksosen tavoin Pohjois-Amerikkaan valmistautumaan AHL-kauden alkuun. Somppi on Tampa Bay Lightingin sopimuspelaaja.

Lue lisää
Pelicansin Laaksonen ja Ylönen kutsuttiin Pohjois-Amerikkaan

Pelicansin Laaksonen ja Ylönen kutsuttiin Pohjois-Amerikkaan

Pelicansissa alkukauden kiekkoilleet Jesse Ylönen ja Oskari Laaksonen on kutsuttu takaisin Pohjois-Amerikkaan NHL-organisaatioidensa palvelukseen. Laaksonen on Buffalo Sabresin ja Ylönen Montreal Canadiensin sopimuspelaaja.

Lue lisää
Julius Honka Pelicansiin

Julius Honka Pelicansiin

Lahden Pelicans ja Dallas Stars ovat tehneet toistaiseksi voimassa olevan lainasopimuksen, minkä myötä puolustaja Julius Honka liittyy lahtelaisryhmään. Honka nähdään joukkueen harjoitusvahvuudessa ensimmäisen kerran keskiviikkona.

Lue lisää