Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Catz otti voiton myös toisesta finaalista

 

Catz otti voiton myös toisesta finaalista


Catz matkusti sunnuntaina 21.4. naisten SM-sarjan toiseen finaaliin Kotkaan Steveco Areenalle PeKa:n vieraaksi. Catz oli avannut finaalit 86-63-kotivoitolla perjantaina suvereenin esityksen jälkeen ottelun ratkettua kissalaumalle toisella ja kolmannella neljänneksellä. Catz on halitseva mestari ja voittanut myös kahdella edellisellä kerralla Suomen Cupin. Kissalauma on aiemmin tällä kaudella hävinnyt vain kahdesti ja edellinen tappio olikin tullut jo useampi kuukausi sitten 2.12.2012, sen jälkeen kaikki 22 naisten SM-sarjan ottelua sekä kaksi Cup-ottelua olivat päättyneet kissalauman voitonjuhliin.

Tasainen avauspuoliaika

Avausneljänneksellä edettiin tasatahtiin, aivan kuten ensimmäisessäkin finaalissa, mutta PeKa pääsi ensimmäiselle pienelle tauolle niukassa 24-22-kotijohdossa. catz kuitenkin nousi nopeasti rinnalle ja ohi näyttäen toisen neljänneksen puolivälissä marssivan isoonkin puoliaikajohtoon, mutta vielä viimeisillä minuuteilla emännät kirivät eikä kissalauman johto ollutkaan enää kovin mittava, sillä Catz pääsi lukemissa 43-45 puoliajalle.

Catzin kantti kestää trillerin lopussa

Kolmas neljännes jatkui samaa tasaista rataa piinaten heikkohermoisia katsojia todenteolla. Kumpikaan joukkue ei saanut revittyä eroa, kunnes aivan kolmannen neljänneksen lopussa Catz sai pari onnistumista lukemien oltua 55-61 viimeisen kympin alkaessa. Trillerin juoni vain tiheni, sillä PeKa ei ollut luovuttanut rynnien väkisin ohi vierailevasta kissalaumasta pari minuuttia ennen loppua. Catzin pelintekijät nousivat kuitenkin nyt esiin ratkaisuhetkillä pistetehtailussa Sakellie Danielsin tuotua ensin kissalauman tasoihin, minkä jälkeen Anni Mäkitalon kaksi perättäistä koria nostivat tunnelmaa omiaan kannustamaan matkanneilla kissaperheen jäsenillä katsomossa. Catz ei enää päästänyt emäntiä kolmea pistettä lähemmäs vahvasti pelanneen kapteeni Alexandria Andersonin onnistuttua kuittaamaan välittömästi korillaan PeKa:n yrittäessä saada hekeä päälle Reetta Piiparin kolmosen jälkeen. Muutenkin kissat viimeistelivät takuuvarmasti hyökkäyskorilla lisäpisteitä marssien lopulta 76-82-vierasvoittoon. Paras viidestä pelattavat finaalit ovat nyt Catzille 2-0 ja sarja on katkolla tiistaina Lappeenrannan Urheilutalolla.

Hyvä hyökkäyspeli kantoi voittoon

Catzin päävalmentaja Mika Haakana näki ottelun ratkaiisun kannalta olennaisena olleen kissalauman kyky kestää ottelun alun vahva ja ilmeisen odotettu rynnistys sekä loppuhetkien kantin kestäminen. "PeKa heitti avauspuolikkaan liki 70% tarkkuudella kolmoset, oma hyökkäyksemme rullasi kuitenkin hyvin ja kestimme rynnistyksen. Lopussa pelimme pysyi kasassa, Annin ja Alexin korit käänsivät pelin meille." Haksa korostaa, että vaikka tämä oli valtavan suuri voitto kissalaumalle, niin se ei takaa mitään jatkoa ajatellen. "Tämä oli tosi iso voitto, oli äärimmäisen vaikea paikka pelata ja PeKa pelaa tosi hyvin kotona, mutta sarja on vielä kesken."

Kissoilla tehokolmikko

Kissakapteeni Alexandria Anderson oli ottelun pistekuningatar tehtyään 25 pistettä Lena Reshetkon ja Chandrea Jonesin yllettyä kolmannelle kymmenelle pisteissä. Emänniltä vähintään yhtä monta pelaajaa, eli viisi kappaletta, ylsivät vähintään kymmeneen pisteeseen kuin kissalaumalla oli ylipäätään pisteiden teossa onnistuneita, mutta Catzin epäluonteenomaiset kapeamman onnistujakaartin tehot riittivät haastavassa paikassa. Ottelun aikana joukkuiden hyökkäyspelissä oli selkeät ideologiset erot Catzin hakiessa onnistumisia korin alta, kun taas vieraat pommittivat mielellään kolmosia ja nehän upposivatkin hyvin prosentein. Ottelusarja jatkuu Lappeenrannan Urheilutalolla tiistaina 23.4. klo 18.30 ja mestaruus on nyt katkolla Catzille.

Catzin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Catz Lappeenranta rf - logo

Catz - 2012-2013 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Behm, Kihlström ja Muhonen jatkavat Catzissa

Behm, Kihlström ja Muhonen jatkavat Catzissa

Naisten Korisliigaan valmistautuva Catz on tehnyt ensi kauden mittaisen sopimuksen kolmen juniorimyllynsä läpikäyneen pelaajan kanssa.

Lue lisää
Taru Timo uutena tulokkaana kissapaitaan

Taru Timo uutena tulokkaana kissapaitaan

Naisten Korisliigaan varsin kotimaista rosteria kokoava Catz hankki loppuviikosta ensimmäisen uuden nimen joukkueeseen, kun Vimpelin Vetoa viiden kauden ajan edustanut Taru Timo kirjoitti sopimuksen lappeenrantalaisten kanssa.

Lue lisää
Tuulia Timo jatkosopimukseen Catzin kanssa

Tuulia Timo jatkosopimukseen Catzin kanssa

Catzin aktiivisuus pelaajamarkkinoilla jatkuu. Nyt joukkue on tehnyt jatkosopimuksen Vimpelin Vedosta viime syksynä Catziin tulleen Tuulia Timon kanssa.

Lue lisää
Veera Pirttinen palaa kissoihin

Veera Pirttinen palaa kissoihin

Lappeenrannan Catzin rosteri täydentyi eilen toisella pelaajalla, kun kaksi edelliskautta ulkomailla pelannut Veera Pirttinen tekee paluun kissapaitaan.

Lue lisää
Roosa Kososelle jatkosopimus

Roosa Kososelle jatkosopimus

Lappeenrannan Catzin edustajat ovat saaneet istua neuvottelupöydissä viime päivinä. Catz ilmoitti taannoin Mika Haakanan jatkavan joukkueen peräsimessä myös tulevalla kaudella ja tänään saatiin myös ensimmäinen pelaajasopimusuutinen, kun kissojen kapteenina viime kaudella toiminut Roosa Kosonen kirjoitti nimensä yksivuotiseen sopimukseen.

Lue lisää
Vajaalukuinen FoA kaatui murskalukemin

Vajaalukuinen FoA kaatui murskalukemin

Catz matkusti naisten Korisliigan toisen kierroksen otteluun lauantaina 12.10. Forssan Alun vieraaksi.

Lue lisää