Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Juho Lammikko vuoden mittaiseen sopimukseen Kärppien kanssa

Juho Lammikko vuoden mittaiseen sopimukseen Kärppien kanssa

Kärpät on solminut yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Juho Lammikon kanssa. 23-vuotias Lammikko pelasi kevään 2019 MM-kultajoukkueessa. 

188-senttinen hyökkääjä on Porin Ässien kasvatti ja hänen liigadebyyttinsä nähtiin kaudella 2013-2014. Tuon kauden jälkeen hän pelasi kaksi kautta lainalla OHL-joukkue Kingston Frontenacsissa. Kaudella 2014-2015 Lammikko kirjautti nimiinsä tehot 18+26=44 pelaamissaan 64 ottelussa. Kausi 2015-2016 oli pisteiden osalta vielä kovempi, sillä 59 pelatussa ottelussa syntyivät tehot 22+33=55.

Kolme edellistä kautta Lammikko on edustanut NHL-seura Florida Panthersin organisaatiota. Kaudet 2016-2017 sekä 2017-2018 hän pelasi Floridan farmijoukkueessa Springfield Thunderbirdsissä. Viime kaudella mies debytoi NHL:ssä, jossa kertyi 40 ottelua tehoin 0+6. AHL:ssä hän pelasi kuluneella kaudella yhteensä 36 ottelua, joista saldona 6+12=18.

Lammikko harjoittelee parhaillaan omatoimisesti vanhoilla kotikulmillaan Porin maisemissa. Hyökkääjä on innoissaan sopimuksesta ja kertoo odottavansa mielenkiinnolla kauden alkua.

- Koen, että minun pitää kehittyä pelaajana, ja Kärpät on tällä hetkellä paras vaihtoehto minulle. Olen kuullut paljon hyvää organisaatiosta. Siellä on hyvä valmennus ja pelaajana siellä on hyvät mahdollisuudet kehittyä.

Pääsy MM-kisajoukkueeseen ja turnauksen kultainen päätös olivat iso askel Lammikon uralla. Kärppäjoukkueessa on tulevalla kaudella mukana paljon kokeneita pelaajia, joilta Lammikko uskoo oppivansa paljon. Lisäksi joukkueesta löytyy tuttu pelikaveri, joka hänkin on Kärppien uusi tulokas.

- Puolustaja Ludwig Byströmin kanssa pelasin pari vuotta samassa joukkueessa AHL:ää. Hänet tunnen tosi hyvin. Hienoa, että hän on myös mukana joukkueessa.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Ahon mukaan Lammikko on taitava kahden suunnan keskushyökkääjä, joka pelaa erinomaisesti myös alivoimaa.

- Tiedossa oli, että hyökkääjää haetaan, ja nyt kun Juho tuli nimenä esiin ja päätti palata Eurooppaan, niin tietenkin olimme kiinnostuneita. Kyseessä on tuore MM-kultamitalisti, joka on jo uransa alkuvaiheessa osoittanut, että pystyy pelaamaan myös NHL:ssä.

Myös Aho uskoo, että Kärpät tarjoaa Lammikolle erinomaisen tilaisuuden kehittyä pelaajana.

- Tämä on osoitus siitä, että meillä pelaajat menevät eteenpäin. Tänä vuonna viisi pelaaja lähti meiltä NHL:ään, ja se on varmasti esimerkki siitä, että Kärpät kiinnostaa ja on sellainen kasvualusta, josta voi ponnistaa myös takaisin NHL:ään.

Kärppien tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


Oulun Kärpät 46 ry - logo

Kärpät - 2018-2019 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2018-2019

Ottelut kaudella 2018-2019

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Juho Lammikko

29.1.1996 Noormarkku
Tiedot


Tomi Karhunen vuokralle Kärppiin

Tomi Karhunen vuokralle Kärppiin

Maalivahti Tomi Karhunen tulee kuukauden mittaisella vuokrasopimuksella Kärppiin. Tällä varaudutaan täydentämään joukkueen maalivahtiosastoa lähestyvien U20 MM-kisojen ajaksi.

Lue lisää
Juhamatti Aaltonen Kärppiin loppukauden sopimuksella

Juhamatti Aaltonen Kärppiin loppukauden sopimuksella

Kärpät ja hyökkääjä Juhamatti Aaltonen ovat solmineet loppukauden kattavan sopimuksen. 35-vuotias hyökkääjä siirtyi viime helmikuussa Lahden Pelicansista Kärppiin niin ikään loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Puljujärvi sopimukseen Kärppien kanssa

Puljujärvi sopimukseen Kärppien kanssa

Kärpät on solminut yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Jesse Puljujärven kanssa.

Lue lisää
Libor Sulak vahvistamaan Kärppien puolustusta - Samu Tuomaalalle Liiga-sopimus

Libor Sulak vahvistamaan Kärppien puolustusta - Samu Tuomaalalle Liiga-sopimus

Kärpät on solminut yksivuotisen sopimuksen puolustaja Libor Sulakin kanssa. Tsekkiläinen Sulak, 26, edusti viime kaudella KHL:n Severstal Cherepovetsia ja Liigan KooKoota.

Lue lisää
Lasse Kukkonen lopettaa pelaajauransa

Lasse Kukkonen lopettaa pelaajauransa

Kärppien pitkäaikainen puolustaja ja kapteeni Lasse Kukkonen on päättänyt lopettaa pelaajauransa.

Lue lisää
Kärppien naisten Liigajoukkueelle sopimuksia

Kärppien naisten Liigajoukkueelle sopimuksia

Alle 18-vuotiaiden maajoukkuetta viime kaudella edustaneet tulevaisuuden lupaukset Oona Havana ja Anna-Kaisa Antti-Roiko pelaavat tulevalla kaudella kärppäpaidassa.

Lue lisää