Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Hokille kauden viides voitto Kiekko-Laserista

 
Hokille kauden viides voitto Kiekko-Laserista

Kajaanin Hokki otti kolme pistettä kotivoitolla 4 - 3 (3 - 0, 1 - 2, 0 - 1) Kiekko-Laserista, joka joutui kauden kuudessa kohtaamisessa taipumaan kajaanilaisten edessä viisi kertaa. Hokin ykköspalkittu oli puolustaja Jonne Hattunen (2+0), joka teki Hokin kaksi ensimmäistä maalia ylivoimalla.

Ottelu pääsi alkamaan noin viisitoista minuuttia myöhässä, sillä alkulämmittelyssä kiekon laukauksen seurauksena rikki mennyt päätypleksi piti vaihtaa ja jään huoltaminen viivästyi sen johdosta.

Oululaisten valmentaja Mikko Manner manasikin omiensa kurittomuutta ja jäähyjen keräilyä.

- Olen syvästi pettynyt peliimme. Siinä ei ollut mitään hätää kunnes otimme kahdeksan ääliöjäähyjä eikä alivoima ollut valmis maksamaan hintaa. Päästimme ihan ilmaiset maalit vastustajalle 3 - 0 -johtoon. Ensimmäinen erä meni ihan vihkoon.

Kiekko-Laser istui ottelussa yhteensä kahdeksan kaksiminuuttista, ja Hokki onnistui neljällä ylivoimalla tekemään maalin. Hattusen kahden maalin lisäksi ensimmäisessä erässä Evgeni Fofanov teki Hokin kolmannen maalin. Kahden miehen ylivoimalla Hokin voittomaaliksi jääneen neljännen maalin teki Ville Komulainen (1+1) Juha Virtasen (0+2) ja Jarkko Heikkisen syötöstä. Kaksi syöttöpistettä kirjattiin myös puolustaja Ville Hyväriselle, joka oli mukana ensimmäisessä ja kolmannessa maalissa.

- Hokki on meitä kauden aikana nöyryyttänyt ihan tarpeeksi. Meillä oli mahdollisuus tänään sanoa siihen viimeinen sana, mutta emme pystyneet. Olimme ala-arvoisia, Manner valitteli.

Tiukka ja vauhdikas ottelu

Vaikka Manner ruoski joukkojaan ja omaa kyvyttömyyttään valmistamaan joukkue paikalliskamppailuun, ei ottelu ollut pelkästään Hokin näytöstä. Kiekko-Laser onnistui voittamaan toisen erän ja pääsi maalin päähän yrittäen vimmastusti tasoitusta viimeiset pari minuuttia, ilman maalivahtiakin. Oululaisista maalinteossa onnistuivat Aku Joki-Erkkilä, Toni Kirén ja Iiro Memonen (1+2), joka oli mukana Kiekko-Laserin jokaisessa maalissa. Matias Perkkiö syötti kaksi maalia.

Hokki-valmentaja Vladimir Kolek harmitteli myös Hokin jäähymäärää, mikä oli yksi kaksiminuuttinen enemmän kuin vastustajalla.

- Olen tyytyväinen siihen, että ensimmäisessä erässä pelasimme neljä ylivoimaa ja teimme kolme maalia. Toinen puoli ottelusta oli meiltä liian passiivinen, ja otimme liian monta kuritonta, tyhmää jäähyä. Oli tuuriakin lopussa, ettei Kiekko-Laser tullut tasoihin. Ottelu oli hyvä ja joukkueemme taisteli tärkeät pisteet meille.

Hokin maalissa Juha Toivonen joutui töihin 31 torjunnan verran kun oululaisten maalia vahtinut Antti Rautiola torjui yhteensä 17 kertaa. Kajaanilaiset hankkivat kolme pistettään taistellen ja osumia kaihtaen. Pelin joutui jättämään kesken Joonas Komulainen (0+1), jolla tuli huonovointisuutta ensimmäisen erän jälkeen.

- Se varmaan sekoitti myös hieman peliämme. Toisessa erässä Joonas Wedman pelasi sentterinä kahdessa ketjussa, ja kolmannessa erässä pelasimme kolmella hyökkäysketjulla, Kolek kertoi.

Nelosesta ykköseen - Wedman

Joonas Wedman on pelannut Pietari Kolhosen ja Mika Mäkiahon keskellä lähes koko kauden, ja nelosketjussa jyllännyt kolmikko aloitti ottelun ykkösvitjana. Wedmanille (43 ottelua, 6+4=10) vastuu maistuu.

- Onhan se mukava pelata, sillä se kehittää. Kesä on treenattu ja hyvin jaksaa luistella. Joukkue on saanut taisteluasennetta lisää, ja taisteluvoitto se oli tänäänkin.

Wedman ja muu Hokki-joukkue aloittaa torstaina vierasmatkan perjantain ja lauantain otteluihin Lempäälään ja Turkuun. Myös puolustaja Lasse Lappalainen on palaamassa kokoonpanoon sairastuvalta, mutta Niko Saarenpään pelikuntoisuus oli vielä keskiviikkoiltana arvoitus.

Mestiksen tiedotteesta / UrheiluOulu


Takaisin edelliselle sivulle


Kiekko-Laser - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Aku Joki-Erkkilä

3.5.1981 Kalajoki
Tiedot

JoonasKomulainen

Joonas Komulainen

1.6.1990 Kuhmo
Tiedot

MikkoManner

Mikko Manner

19.7.1974 Vaasa
Tiedot

Iiro Memonen

3.10.1986 Kitee
Tiedot

Matias Perkkiö

23.5.1987 Oulu
Tiedot

AnttiRautiola

Antti Rautiola

8.2.1988 Äänekoski
Tiedot


Tomi Karhunen vuokralle Kärppiin

Tomi Karhunen vuokralle Kärppiin

Maalivahti Tomi Karhunen tulee kuukauden mittaisella vuokrasopimuksella Kärppiin. Tällä varaudutaan täydentämään joukkueen maalivahtiosastoa lähestyvien U20 MM-kisojen ajaksi.

Lue lisää
Juhamatti Aaltonen Kärppiin loppukauden sopimuksella

Juhamatti Aaltonen Kärppiin loppukauden sopimuksella

Kärpät ja hyökkääjä Juhamatti Aaltonen ovat solmineet loppukauden kattavan sopimuksen. 35-vuotias hyökkääjä siirtyi viime helmikuussa Lahden Pelicansista Kärppiin niin ikään loppukauden kattavalla sopimuksella.

Lue lisää
Puljujärvi sopimukseen Kärppien kanssa

Puljujärvi sopimukseen Kärppien kanssa

Kärpät on solminut yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Jesse Puljujärven kanssa.

Lue lisää
Libor Sulak vahvistamaan Kärppien puolustusta - Samu Tuomaalalle Liiga-sopimus

Libor Sulak vahvistamaan Kärppien puolustusta - Samu Tuomaalalle Liiga-sopimus

Kärpät on solminut yksivuotisen sopimuksen puolustaja Libor Sulakin kanssa. Tsekkiläinen Sulak, 26, edusti viime kaudella KHL:n Severstal Cherepovetsia ja Liigan KooKoota.

Lue lisää
Lasse Kukkonen lopettaa pelaajauransa

Lasse Kukkonen lopettaa pelaajauransa

Kärppien pitkäaikainen puolustaja ja kapteeni Lasse Kukkonen on päättänyt lopettaa pelaajauransa.

Lue lisää
Kärppien naisten Liigajoukkueelle sopimuksia

Kärppien naisten Liigajoukkueelle sopimuksia

Alle 18-vuotiaiden maajoukkuetta viime kaudella edustaneet tulevaisuuden lupaukset Oona Havana ja Anna-Kaisa Antti-Roiko pelaavat tulevalla kaudella kärppäpaidassa.

Lue lisää