PoPalle kauden ensimmäinen kotivoitto

FC PoPa kohtasi keskiviikkona tärkeässä ottelussa KPV:n ja pystyi puristamaan hurjien panosten illassa itselleen kolme pistettä lukemin 2-0, maalit merkittiin Demalle ja Samu-Petteri Mäkelälle.

Vahva ensimmäinen puoliaika

PoPa aloitti ottelun samalla tavalla kuin edellisen kotiottelun, vahvalla pallollisella pelillä ja kovalla prässillä kotijoukkue otti pelin hallinnan väkisin itselleen. Helpottava avausmaali nähtiin jo 10 minuutin pelin jälkeen, kun Dema puski Teemu Vihtilän kulmapotkun maaliin. PoPa sai ensimmäisellä puoliajalla paljon erikoistilanteita, jotka olivat hyviä mutta viimeinen silaus jäi puuttumaan.

Maalin jälkeen PoPa ei passivoitunut vaan löi lisää tempoa peliin ja vierailija oli vaikeuksissa. PoPalla oli ensimmäisellä jaksolla muutamia todella maukkaita paikkoja lisätä johtoaan mutta Kalle Multasen laukauksen KPV siivosi maaliviivalta ja Vihtilän puolittainen läpiajo painui niukasti ohi maalin.

Puolen tunnin pelin jälkeen peli tasaantui ja vierailijoillakin oli muutama maukas paikka tasoittaa ottelu mutta Sergii Shapakin sivuvapari pamahti riman päälle ja parhaimman paikan selvitti Lauri Pirhonen, Timo Tahvanainen pääsi läpi mutta Pirhonen selvitti tilanteen kulmaksi. Puoliajan loppu mentiin tasaisissa merkeissä ja tauolle siirryttiin kotijoukkueen johtaessa 1-0. Tämä oli kauden ensimmäinen kerta, kun PoPa siirtyy kotiottelussa tauolle johtoasemassa.

Sekavat minuutit

PoPalla on tällä kaudella ollut suuria vaikeuksia toisen puoliajan alussa ja keskiviikkona tämä ikävä trendi jatkui, KPV painoi päälle ja kotijoukkueella oli suuria vaikeuksia päästä peliin mukaan. Vaikka KPV ensimmäisiä minuutteja hallitsikin niin kunnon maalipaikkoihin he eivät päässeet.

Pikkuhiljaa kotijoukkue sai omaa peliään kuntoon ja hallinta siirtyi PoPalle. Reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen Vihtilä rynnisti voimalla boksiin ja puolustaja joutui rikkomaan mutta ottelun erotuomari ei nähnyt tilanteessa rikettä ja peli jatkui.

59 minuutilla nähtiin kotijoukkueen toinen maali ja tavallla, joka ei jättänyt yhtään katsojaa kylmäksi, Mäkelä pamautti reilusta 20 metristä pallon voimalla vasempaan yläkulmaan ja maalivahti oli täysin voimaton.

Maali vapautti PoPan pelaamista ja selvästi lamaannutti KPV:n eikä vierailjalla ollut enää suuria mahdollisuuksia päästä peliin mukaan. Kotijoukkueen hyökkäyspelaamisessa oli paljon hyviä elementtejä ja lisämaalit olivat lähellä, paras paikka siunaantui Multaselle, jonka laukaus maalin edestä suuntautui yli maalin. Lopussa PoPa alkoi turvata johtoaan eikä päästänyt vastustajaa maalipaikoille. Näin PoPalle kauden ensimmäinen kotivoitto lukemin 2-0.

Voitolla PoPa nousi 10 pisteeseen ja on vain kahden pisteen päässä viimeisenä säilyjän paikalla olevasta PS Kemistä. PoPan ottelut jatkuvat jo lauantaina, kun joukkue matkustaa FC Hämeenlinnan vieraaksi. Toivottavasti tämä voitto saa jatkoa jo lauantaina.