Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

TPS rynni Roope Riskin knallilla mitalikahinoihin mukaan

 

TPS rynni Roope Riskin knallilla mitalikahinoihin mukaan


TPS löi jo kolmannen kerran tällä kaudella IFK Mariehamnin ja pysyy edelleen tiukasti mitalitaisteluissa mukana. TPS on lisännyt IFK:ta vastaan kaasua ottelu ottelulta, sillä ensimmäinen yhteenotto päättyi 1-0, toinen 2-0 ja tämä kolmas nyt jo 3-0. TPS saalisti siis saarelaisilta täyden yhdeksän pisteen saaliin maalierolla 6-0.

TPS nousi voitollaan samalla tasapisteisiin kolmantena olevan JJK:n kanssa, jonka se kohtaa Turussa ensi viikon keskiviikkona todellisessa jännitysnäytelmässä. JJK:lla on tosin vielä rästiottelu Hakaa vastaan. RoPS:n tylyin luvuin voittanut Honka jäi puolestaan kolmen pisteen päähän Palloseuran taakse. Se on varmaa, että HJK:n takana käydään kiihkeä taistelu viimeisistä eurocup-paikoista ja himmeämmistä mitaleista Interin, JJK:n, TPS:n ja Hongan kesken.

TPS:n kaikista kolmesta maalista vastasi kukapa muu, kuin Roope Riski. Komean paluun loppukaudeksi raitapaitoihin tehnyt Riski latoi pallot verkkoon itselleen hyvin tyypilliseen tapaan, nopea pyrähdys karkuun ja kylmä viimeistely päälle.

Roope aloitti maalinteon 42. minuutin kohdalla Toni Kolehmaisen loistavasta pystysyötöstä. 20-vuotias TPS-kärki juoksi IFK-puolustukselta irti ja sijoitti pallon kylmän rauhallisesti verkkoon.

TPS:n voitto alkoi varmistua 82. minuutin kohdalla, kun Kolehmainen vapautti Riskin toistamiseen läpi ja tämä zippasi pallon hallitusti maalin oikeaan alakulmaan.

Knalli täydentyi 84. minuutin kohdalla, kun Riski juoksi oikeasta reunasta boxiin sisään ja latasi pallon aivan oikeasta etukulmasta sisään.

- Me tarvittiin tätä voittoa, että pysyttiin mitalitaisteluissa mukana. Sain niin loistavia syöttöjä, ettei tarvinnut kuin juosta palloja sisään, vaatimattomaksi heittäytynyt TPS-sankari veisteli.

- Maaleja olisi voinut tulla pari lisääkin, mutta hyvä näinkin. Joka jätkä taisteli ja pelasi loppuun asti voiton eteen, Riski muisti vielä kiitellä.

Riskille knallitemppu oli liigauran toinen. Edellinen syntyi viime syksynä AC Oulua vastaan Turussa kahdeksassa minuutissa. Kyseinen kellotus on ymmärrettävästi Veikkausliigan voimassa oleva ennätys. Ennen Riskiä knallin onnistui kutreilleen hankkimaan jo Mika Ääritalo, joka rankaisi KuPS:ia kolmella maalillaan elokuun loppupuolella.

TPS:n tiedotteesta / UrheiluTurku


Takaisin edelliselle sivulle


Turun Palloseura - logo

TPS - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


ToniKolehmainen

Toni Kolehmainen

20.7.1988
Tiedot

Roope Riski

16.8.1991 Askainen
Tiedot

MikaÄäritalo

Mika Ääritalo

25.7.1985 Turku
Tiedot


TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

TPS solmi jatkosopimuksen nuoren oman kasvattinsa kanssa

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on käyttänyt laitahyökkääjä Veeti Pohtion, 18, sopimuksessa olleen option.

Lue lisää
FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter vapautti Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävästä

FC Inter Turku Oy on vapauttanut Jarkko Wissin Interin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävästä.

Lue lisää
18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

18-vuotias Joonas Kekarainen siirtyy Interiin

FC Inter on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Joonas Kekaraisen kanssa. Oman ikäluokkansa maajoukkueen vakionimiin kuuluva keskikenttäpelaaja siirtyy Interiin Käpylän Pallosta.

Lue lisää
Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Nuorten maajoukkuepuolustaja Eero Uusitalo jatkaa kasvattajaseurassaan

Jalkapallon Ykkösliigassa pelaava Turun Palloseura on tehnyt kauden 2024 kattavan sopimuksen keskuspuolustaja Eero Uusitalon, 18, kanssa. Uusitalo on TPS:n oma kasvatti, joka teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa viime kaudella.

Lue lisää
Interin organisaatio vahvistuu

Interin organisaatio vahvistuu

FC Interin seuraorganisaatio vahvistuu kahdella uudella avainhenkilöllä. Seurassa aiemmin liigapelaajana sekä valmennuspäällikkönä työskennellyt Kalle Parviainen on nimetty seuran urheilujohtajaksi. Interin kehitysjohtajaksi on nimetty Tuomas Välimäki.

Lue lisää
Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Hyökkääjälupaus Onni Helén solmi kaksivuotisen sopimuksen kasvattajaseuransa TPS:n kanssa

Turun Palloseura on solminut kaudet 2024 ja 2025 kattavan edustusjoukkuesopimuksen hyökkääjä Onni Helénin kanssa.

Lue lisää