Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

20.6.2013 - Padan kausi

 

20.6.2013 - Padan kausi


Päätetään päivän jutut porilaiseen urheiluun yleensä. Aloitetaan Porin Ässistä. Joukkue pelasi hienosti ja voitti 35 vuoden tauon jälkeen Suomen mestaruuden. Edellisellä kerralla olin paikalla katsomassa peliä 13 vuotiaana kloppina. Tuossa iässä tajusi mitä tapahtui, mutta juhla humu jäi vähäiseksi. Nyt oli hienoa juhlia kunnolla tuota mestaruutta. Katsoin ratkaisevan pelin Nelosen Ruutu-palvelun kautta. Pelin päättymisen jälkeen niskaan laitoin mustan puvun, valkoisen paidan ja kaikkista punaisimman kravatin. Suunnistin kaupungille juhlimaan.

Oli hienoa nähdä miten porilaiset halailivat tuntemattomiakin. Kaikki vetivät yhtä köyttä etenkin kun menestys oli nyt parasta mahdollista. Toivottavasti kannattajat oppivat kannustamaan myös vaikeina aikoina, silloin kun joukkue sitä eniten tarvitsee.

Tammikuussa moni oli kuitenkin valmis myymään kausikorttinsa ja Suomen mestaruudesta ei uskallettu edes haavailla. Pienestä ihmeestä kaikki alkoi ja lopun jokainen porilainen muistaakin. Tätä myöten vielä onnittelut koko joukkueelle mestaruudesta. Toivotaan myös onnea uudelle päävalmentajalle Virran Pekalle, joka astui Ässien johtoon.

Siirrytään seuraavaksi salibandyyn. Lajin tila Porissa on valitettavan heikko. Viime kaudella Karhut voitti muutamia tärkeitä pelejä, joilla varmistui sarjapaikka Divarissa ja pelkoa kakkoseen putoamisesta ei ollut. Välillä joukkue pelasi hyvin välillä taas niin luokattomasti että eivät olisi kuuluneet kolmosdivaria ylemmäksi.

Jotain on tapahtunut salibandykentällä, kun muistelee millaisella tasolla kaupungin joukkueet tahkosivat kausina 1998-2002. Tuon jälkeen on nähty vain pieniä valon pilkahduksia paremmasta. Toivottavasti saadaan vietyä lajia parempaan ja ammattimaisempaan suuntaan taas pitkän tauon jälkeen.

Jalkapallossa menee kesästä toiseen lähes samaan tyyliin. Ei mitään ihmeellistä ole tapahtunut ja joukkueet taistelevat vaihtelevalla menestyksellä edelleen Kakkosessa. Eikä tahti näytä muuttuvan vieläkään.

Jääpallossa porilaiset pääsivät jälleen mitaleiden makuun, kun Narukerä pokkasi hopeat. Onnittelut siitä koko seuralle! Narukerä olikin Ässien ohella se talvikauden valopilkku Porissa.

YSTÄVÄLLISIN TERVEISIN
ROI "ROKI" HERMONEN


Takaisin edelliselle sivulle