Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

5.12.2010 - Suamalainen jalkapallo

 
5.12.2010 - Suamalainen jalkapallo

Morotus taas kaikki mun blogini ystävät. Ihmettelen tätä suomalaisten itkemistä, että kuka päävalmentaksi. Mun mielipiteeni asiaan on seuraava, että turha itkeä Suomen maajoukkueen menestyksestä kansainvälisillä areenoilla, niin kauan se on mahdotonta.

Meillä ei pelaa vähintään 13-15 pelaajaa ulkomailla ns. huippu sarjoissa kokoajan peliaikaa saanena. Tarkoitan tällä sitä, että ne pelaavat vähintään 75 min peliajasta joka pelissä ja mahtuvat avauskokoonpanoon joka pelissä. Se ei ole Stuart Baxterin vika jollei Suomella ole tätä tilannetta, joka vois johdattaa että me päästäisiin joskus johonkin arvokisoihin.

Kun Unkari matsia katsoi ja kuunteli asiantuntijoita jälkeenpäin niin Keith Armstrong sanoi että Suomessa ei ole sellaisia pelaajia, mitkä pelaavat näissä huiippusarjoissa ja ovat koko ajan avauskokoonpanossa lainatakseni.

Kysyin viime kesänä Piraicailta, että onko Suomen jalkapallo kehittynyt tarpeeksi sen aikana, kun hän on pelannut suomen sarjoissa eli melkein 20 vuotta. Hän sanoi ettei ole kehittynyt niin paljon kun olis tarvinnut.

Ja sitten kävisin hieman siihen ongelmaan miksei käy katsomassa Veikkausliigaa tarpeeksi väkeä. Ensin täyttyis olla niin sanottu katsomo kulttuuri sillä tasolla, kun se vaikka Ruotsissa on. Jos soihdut esim. heittää kentälle niin siitä kotijoukkue saa sakot. Jos katsotte muihin eurooppa sarjoihin, kun siellä lentää soihtu kentälle niin ei ole heti järkkäreitä heti heittämäs niitä faneja ulos. Kun se asia kuulluu siihen yhtenä osana sitä mitä sanotaan jalkapallo kulttuuriksi siis mikä puuttuu Suomesta täysin.

YSTÄVÄLLISIN TERVEISIN
ROI "ROKI" HERMONEN


Artikkeli on vain kirjoittajan näkemys asiasta, eikä edusta UrheiluSuomi.comin virallista kantaa.


Takaisin edelliselle sivulle