Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Voitto tai kuolema, osa I

 
Voitto tai kuolema, osa I

Huomenna alkaa taistelu elämästä ja kuolemasta. Porilaisen jääkiekkoilun tulevaisuus on vaakalaudalla, kun SM-liigan karsintasarjan pelit pyörähtävät käyntiin Isomäen jäähallissa klo 17.

Ässät saa vastaansa paras seitsemästä sarjaan Mestiksen mestarin Vaasan Sportin. Sport on useampana vuotena ollut Mestiksen ykkössuosikki ja eniten rahaa joukkueeseensa käyttävä seura, mutta Mestiksen mestaruutta Vaasassa juhlittiin ennen tätä kevättä viimeksi yli 30-vuotta sitten. Tänä keväänä joukkue pystyi kääntämään niukan pelit voitoikseen. Esimerkiksi kevään pudotuspeleissä Sportin neljä ottelua menivät jatkoajalla ja vaasalaiset pystyivät voittamaan ne kaikki.

Tällä kertaa Sport lähtee otteluun haastajana. Päävalmentaja Juhani Tammisen pelitapaa, "60-minuutin painetta" testataan ensi kertaa tällä kaudella materiaaliltaan rutinoitunempaa vastustajaa vastaan - tosipaikassa. "60-minuutin paineeseen" kuuluu intensiivinen karvauspelaaminen kahdella hyökkääjällä sekä kiekon suoraviivainen maalille pelaaminen sekä suorien hyökkäyksen että kulmapelaamisen kautta.

Ässien pelitapa sopii lähtökohtaisesti Tammisen pelitavalle. Ässät on parhaimmillaan tällä kaudella pystynyt pelaamaan kurinalaista puolustuspeliä; Vastustaja ei ole päässyt laukomaan parhaalta maalintekosektorilta ja maalinedustapelaaminen on ollut huolellista. Lisäksi Ässät on pystynyt kääntämään peliä parhaimmillaan erittäin nopeasti. Sportin onkin oltava huomenna hereillä, sillä yltiöpäinen karvaaminen sekä kulmapelin jälkeiset sokkoroiskaisut maalille tarjoavat Ässille suuren mahdollisuuden saada ylivoimahyökkäyksiä.

Ässät ei tee näillä näkymin muutoksia kokoonpanoonsa edellisestä Lukko-ottelusta. Play-ottien aikana kovia kokenut Derek Damon on mukana ja maalilla pelaa Eero Kilpeläinen.

SM-liigan avautuneet portit ovat saaneet myös Vaasalaisfanit liikkeelle. Huomenna onkin odotettavissa hyvätunnelmainen kiekkoilta, kun sadat vierasfanit haastavat Isomäen legendaarisen Seisomakatsomon huutokilpailuun.

Vierasjoukkue Sportin kannalta huominen ottelu on suuri iskun paikka ja mahdollisuus. Juhani Tamminen otti ykkösprinsiipikseen "The Steal", kun joukkue valmistautui ensimmäiseen Mestisfinaaliin. "Tamin" ryöstöretki onnistui ja Sport haki vierasvoiton Jokipoikien hermoillessa. Huomisen illan suuri kysymys onkin, millaiset edellytykset Ässien henkinen tila tarjoaa "Tamin" toiselle ryöstöretkelle. Sarjan edetessä tasatahtiin, liigajoukkueen rutiinitaso nousee omalle tasolleen. Ennen ottelun alkua henkinen yliote, Tamitalkissa "momentum" on Sportilla. Ottelun ensimmäiset vaihdot osoittavat, mikä on Ässien vastaus? Ilmassa on paljon kysymysmerkkejä, mutta niin myös suuren taistelun alla tuntuvaa värinää.

Ässien tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


HC Ässät Pori Oy - logo

Ässät - 2008-2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2008-2009

Ottelut kaudella 2008-2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Ässät ja maalivahti Niklas Rubin ovat tehneet yksivuotisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Ässien organisaatioon vuonna 2021 liittynyt valmentaja Timo Turunen jatkaa seurassa toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella kaudesta 2024 – 2025 eteenpäin.

Lue lisää
Roope Talaja jatkaa Ässissä

Roope Talaja jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Roope Talajan kanssa. Hyökkääjä on pelannut tällä kaudella ennen illan KooKoo-ottelua 16 ottelua tehoin 4+4 =8.

Lue lisää
Sakari Salminen palaa Ässiin

Sakari Salminen palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2022 asti ulottuvan sopimuksen Sakari Salmisen kanssa. Ässien oma kasvatti pelasi seurassa viimeksi vuosina 2017 – 2019, jolloin 50 ottelussa syntyi tehopisteet 17+30 =47.

Lue lisää
Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Peter Tiivolan kanssa. Sopimus sisältää option ulkomaille siirtymisestä tämän kauden jälkeen.

Lue lisää
Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Ty Rattien kanssa.

Lue lisää