Oilers asetti veitsen Pelivelin kurkulle

Kesken kauden Esport Oilersin päävalmentajaksi astunut Teemu Varis on saanut lyhyessä ajassa joukkueensa iskukyvyn äärimmilleen. 800-päinen yleisö sai sen todistaa, kun Oilers haki toisen vierasvoiton Seinäjoelta puolivälierissä SPV:tä vastaan.

Ottelun avausmaalista vastasi Oilers SPV:n menetettyä pallon omassa päädyssä.

Kotijoukkue tasoitti Sami Kosken syötettyä hienosti Janne Humi maalintekopaikkaan. Hulmi sai pallon hyökkäysalueen keskellä ja sijoitti tarkasti oikeaan yläkulmaan.

SPV:lle sattui synkkä hetki 14:llä peliminuutilla. Ensin Sylvester Raikamo laukoi Oilersin uudelleen johtoon. Tämän jälkeen Jyrki Holopainen komennettiin rangaistusaitioon estämisestä. Vieraiden ylivoima ehti vanheta vain tovin, kun Matias Kaartinen laukoi viivasta onnekkaasti pallon etualakulmaan. Onnekkaasti sinänsä, että laukaus lähti maalia kohden, vaikka Kaartisen maila katkesi keskeltä laukauksen aikana.

SPV katkaisi hyökkäyksen oman alueen oikeassa laidassa, Ville Kuusela syötti näppärästi keskelle Matti Tauramalle, joka otti pari askelta eteen ja laukoi kuulan tarkasti ohi maalivahti Tomi Ikosen. Maalia lähemmäs Peliveljet ei vielä päässyt, kun pian rokotti jo Oilers. Vieraat pääsivät vastahyökkäykseen ja Lauri Huuskon poikittaissyötön löydettyä Ilari Talvitien tämä tälläsi maatiaisen sisään.

Oilersin siirryttyä 2-5 johtoon SPV-puolustuksen nukuttua kotijoukkue ryhdistäytyi. Maalin jälkeisessä vaihdossa Koski tarjoili pikkutuhman jalkahöpön jälkeen passin Hulmille, joka laukoi illan toisen maalinsa.

Peliveljet tuli ylivoimalla jälleen maalin päähän, kun Juha Kivilehto kääkäisi pakin tontilta lujaa ja millintarkasti vasemman yläristikon juureen.

SPV lähti kolmanteen erään kahden maalin takaa-ajoasemassa vieraiden parhaana palkitun Matias Kaartisen lauottua joukkueensa 4-6 etulyöntiasemaan.

Kun pelimiesten kymppi alkoi, alkoi myös SPV:n myllytys. Taitava Erik "Youtube" Härkönen sovitteli ratkaisijan viittaa harteilleen. Härkönen latasi vasemmasta laidasta kaksi maalia peräkkäisissä vaihdoissa ja peli oli tasan.

SPV:lle tarjoutui oiva tilaisuus viedä peli nimiinsä Kaartisen istuessa jäähypenkillä mailaan lyömisestä. Maalivahti Ikonen oli kuitenkin jäätävä, eivätkä Speve-hyökkääjät saaneet pelivälinettä hänen ohitseen.

Ottelun ratkaisu nähtiin puolitoista minuuttia ennen loppua. Yleisö huokasi ääneen, kun Härkönen lähti hyvän hyökkäyksen päätteeksi pitkälle kantille. Veto ei mennyt maalille asti, ja Oilers pääsi vastaiskuun. Yllättävä ratkaisija löytyi, kun Joonas Lastunen otti avauksen vastaan, torppasi puolustaja Jukka Keskisipilän nurin ja laukoi pallon ylähyllylle.

Toinen täplä Lerssille. Sarja jatkuu Espoossa.

– Laskeskelin, että taisi tulla neljä vaihtoa peliin. Ei haittaa, kun tämmöinen päätös oli. Hallittiin, sanotaanko, ekat 50 minuuttia. Sitten vähän pissittiin pöksyyn, mutta tämä riittää tällä kertaa, kommentoi ottelun voittomaalin iskenyt Joonas Lastunen.

– Kolmannessa erässä ruvettiin vähän enemmän vetelemään ja haastamaan. Saatiin sitä kautta hyvä nousu, mutta ei ihan riittänyt. Tässä nyt palauttelut, hyvät ruuat ja yöunet, ja huomenna saa lähteä metsästämään voittoa, kommentoi SPV:n kahden maalin mies Erik Härkönen.

SPV:n tiedotteesta / UrheiluSuomi.com

Seinäjoen Peliveljet - logo

SPV - 2013-2014 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2013-2014

Ottelut kaudella 2013-2014

Hannu Palomäki jatkaa Jymyssä

Jymyn pitkäaikainen kapteeni, Hannu Palomäki jatkaa sinisissä myös ensi kaudella. Kokeneen hyökkääjän peliuran jatkumiseen Jymyn sarjanousulla F-Liigaan oli suuri merkitys.

Hannes Hannula palaa Jymyn maalinsuulle

Jymyn maalivahtiosasto täydentyy tutulla kasvolla, sillä pari kautta aiemminkin joukkueen maalia tilkinnyt Hannes Hannula palaa Jymyyn.

Miika Pollari jatkaa Jymyn puolustuksessa

Kaksi kautta Jymyssä viihtynyt puolustaja Miika Pollari jatkaa sinisissä. Tuulennopealla SC Alajärven kasvatilla on hieno kausi alla Divarissa ja hyvällä perustasolla suorittavaa puolustajaa tarvitaan ehdottomasti myös liigakentillä.