MM-kolmonen Serbia nurin kotonaan

Lentopallomiehille upea voitto maailmanliigassa

Miesten lentopallomaajoukkue otti upean 3-1- vierasvoiton hallitsevasta MM-pronssijoukkueesta Serbiasta perjantaina maailmanligassa Belgradissa. Historian ensimmäinen voitto Serbiasta tuli upealla yhteispelillä. Eränumerot olivat 25-27, 26-24, 25-20, 27-25.

Passari Mikko Eskon paluu Suomen joukkueeseen sormivamman jälkeen näkyi muunkin joukkueen varmoina otteina. Portugalissa edellisenä viikonloppuna näkynyt hermostuminen oli poissa ja tilalle oli tullut erittäin päämärätietoinen ryhmä.

- Olen todella iloinen voitosta erityisesti poikien puolesta. Tämä oli iso voitto maailman huippujoukkueesta. Tämä oli palkinto kovasta työstä tämän viiden viikon aikana, minkä olemme yhdessä työskennelty, Suomen päävalmentaja Daniel Castellani totesi virnistäen.

- Tunnen, että kaikki tekivät tänään parhaansa ja antoivat joukkueelle 100 %. Serbia ei pelannut 100 prosenttisesti ja tänään huipputasolla vähempi ei vain riitä. Mikko Eskon kokemus joukkueen kanssa näkyi, Castellani jatkoi.

Suomen voiton perustaa luotiin avauserän lopussa, vaikka  Serbia erän lopulta voittikin. Serbia johti jo 24-20, mutta Suomi venytti erän aina jatkopalloille asti. Hyvä taistelu kuitenkin loi uskoa tuleviin eriin.

- Kyllä varmasti tuo erän loppu toi uskoa joukkueeseen. Oli hienoa palata kentälle ja ottaa se ensimmäinen voitto Serbiasta, hehkutti Mikko Esko.

Suomi oli kohdannut Serbian kolmasti aiemmin arvoturnauksissa ja hävinnyt kaikki kohtaamiset.

Toisessa erässä Suomi oli pitkään kolmenkin pisteen takaa-ajoasemassa mutta rutisti erityisesti Matti Hietasen ja Jukka Lehtosen vahvoila hyökkäyksillä hyvän vastaanoton suomina voittoon 26-24.

Kolmas erä oli hyvin Suomen hanskassa ja neljännessä se rutisti täyteen kolmen pisteen pottiin johtaneen erän voittoon kovalla hyökkäyspelillä Mikko Oivasen johdolla.

Matti Hietanen (15 pistettä) ja Mikko Oivanen (6 pistettä) hyökkäsivät vahvasti laidasta. Oivasen rooli päätöserässä oli suuri.

Loukkaantuneen Matti Oivasen tilall kuusikkoon tullut Jukka Lehtonen esitti Mikko Eskon kanssa todella tehokasta hyökkäyspeliä. Lehtonen teki yhdeksän pistettä kaikkiaan kahdestatoista passista.

Suomi vei torjunnat ottelussa 15-7 Hietasen ja Oivasen napsittua kolme mieheen. Ässäsyöttöjä tuli kaikkiaan viisi Serbian kuutta vastaan.

Suomi nousi voitollaan neljään pisteeseen ja lohkokakkoseksi pisteen enemmän omaavan Portugalin jälkeen. Argentiinalla ja Serbialla on kasassa kolme pistettä.