Suomi näytti sisukkuutensa ja eteni jatkopeleihin

Suomi selvitti tiensä lentopallon EM-lopputurnauksessa jatkopeleihin ottamalla vaaditun 3-0- voiton maanantaina Innsbruckissa Belgiasta.

Suomen alkulohkosijoitus on toinen tai kolmas riippuen illan ottelun Italia-Ranska lopputuloksesta. Jos Ranska häviää ottelun 0-3 on Suomi lohkokakkonen, muuten kolmas.

Suomen voittonumerot olivat Belgiasta 3-0 (25-21, 25-22, 25-21).

Suomen vastustaja keskiviikon ensimmäiseen pudotuspeliin Wienissä selviää myöhemmin maanantaina. Se löytyy joukosta Slovenia, Turkki ja Serbia.

Suomen peli kulki kahta edellistä ottelua paremmin ja erityisesti Mikko Oivanen paransi hakkurina huomattavasti. Antti Siltala oli tutun vahva läpi ottelun.

Suomen avaus oli tuttu. Mikko Esko passarina, Mikko Oivanen hakkurina, Olli Kunnari ja Antti Siltala yleispelaajina, Konstantin Shumov ja Matti Oivanen keskitorjujina sekä Pasi Hyvärinen liberona. Kokoonpanoon Castellani oli tehnyt yhden muutoksen, kun Matti Hietanen tuli Jari Tuomisen sijasta mukaan.

Avauserän ensimmäinen oma piste syöttövuorolla tuli vasta 12. pallossa, kun Mikko Oivanen torjui laidasta Suomen 7-5- johtoon. Ero kasvoi mukavasti Antti Siltalan ässän ja Olli Kunnarin taisteluhyökkäyksen myötä neljään tilanteessa 13-9. Tekniselle aikalisälle Suomi pääsi viiden pisteen johdossa Konstantin Shumovin otettua joukkueelle jo ottelun neljännen torjuntapisteen. Nyt veto kesti erän loppuun asti ja ensimmäinen osa tehtävästä oli suoritettu 25-21. Hakkuri Mikko Oivanen oli erässä vahva tappaen kaikki viisi passia pisteeksi.

Toisessa erässä Belgia pääsi hetkeksi niskan päälle, mutta Mikko Eskon syöttövuorolla Suomi otti johtopaikan (13-11). Tasaisesti edennyt erä huipentui ensimmäiseen eräpalloon, jossa Olli Kunnari pääsi lyömään vastapalloon 25-22.

Kolmas jatkopaikkaan vaadittava erä lähti käyntiin heti mukavasti ja Suomi napsi pisteitä hyvään tahtiin. Belgia nousi vielä kahdeksan pisteen takaa (20-12) neljän päähän (20-16) passari Frank Depestelen syöttövuorolla, mutta suurempaa uhkaa ei heistä enää ollut.