Suomi selvitti tiensä mitaliotteluihin, Slovakia nurin maalijuhlassa

Suomi pelaa mitaleista nuorten MM-kisoissa ensimmäistä kertaa sitten Vancouverin kisojen 2006. Paikka välierissä varmistui, kun Nuoret Leijonat kaatoi Slovakian toisen erän tehohetken ansiosta.

Suomi otti johdon avauserässä kahteen kertaan, mutta kovasti taistellut Slovakia nousi molemmilla kerroilla tasoihin. Suomen avauserän maalit merkittiin Joel Armialle ja Roope Hämäläiselle, vaikka Armian syöttö menikin maaliin slovakialaispuolustajan mailasta.

Suomi ehti tuhlata erässä lähes minuutin kahden miehen ylivoimaakin, ja joukkue sortui helppoihin virheisiin.

Toisessa erässä tahti muuttui. Mikael Granlund vei Suomen uudelleen johtoon ylivoimamaalillaan, ja Nuoret Leijonat teki kuudessa minuutissa neljä maalia. Markus Granlund onnistui kahdesti ja Aleksander Barkov kerran läpiajonsa päätteeksi. Erätauolle mentiin Suomen johtoasemassa 6-3.

Slovakia kavensi vielä päätöserän alussa. Kahta maalia lähemmäksi joukkue ei kuitenkaan päässyt, sillä Suomi teki vielä kaksi ylivoimamaalia Slovakian viiden minuutin rangaistuksen aikana. Näistä Teemu Pulkkisen laukoma Suomen kahdeksas maali syntyi kahden miehen ylivoimalla.

Suomi pelaa myöhään tiistai-iltana välierässä Ruotsia vastaan. Siinä ottelussa ei ole varaa samanlaisiin uinahduksiin kuin Slovakia-kamppailussa. Viisi päästettyä maalia on liikaa ja ylivoiman on toimittava tehokkaammin.

Positiivista oli ykkösketjun vahva esitys. Etenkin Mikael Granlund oli huippuvedossa ja hänen veljensä Markus sai maalihanansa auki. Pulkkinen puolestaan viimeisteli jo turnauksen kuudennen osumansa.