Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen miehet kohtaavat keskiviikkona Kazakstanin

 

Suomen miehet kohtaavat keskiviikkona Kazakstanin


Ottelun merkitys: ennakkoasetelmien mukaan tässä ottelussa ratkaistaan runkosarjan 3. ja 4. sija. Neljänneksi sijoittunut kohtaa runkosarjan voittajan välieräottelussa. Runkosarjan voittaja ratkeaa perjantaina 31.1 Göteborgissa pelattavassa Ruotsi vs. Venäjä ottelussa.

Kazakstan pelasi Norjaa vastaan ja voitti sen helposti 10-1, mutta Suomella oli sen jälkeen kovavauhtinen ottelu illalla, joten suomalaispelaajien palautumisaika on aika lyhyt.

Molemmat maat ovat kohdanneet kaksi kisojen ennakkosuosikkia; Ruotsin ja Venäjän ja poistuneet niistä otteluista pisteittä. Kazakstanin valmentaja Aleksei Nikishov kertoi Ruotsi ottelun jälkeen: ”kestää jonkin aikaa, että eri seurajoukkueista tulleet pelaajat löytävät toisensa”. Ajoituksen mestareita he ovat viime vuosina olleetkin ja joukkue on aina ollut parhaassa iskussa kun ratkaisupelit koittavat. Viime vuonna jättipaukku oli lähellä, sillä joukkue tippui finaalista vasta rangaistuslyöntikisan jälkeen Ruotsille. 

Valmentaja Tommy Österbergin arvio: Kazakstanin Joukkueen runko on ollut pitkälti sama jo lähemmäs kymmenen vuotta. Suurin muutos joukkueessa tapahtui ennen viimevuoden kotikisoja jolloin joukkueeseen "värvättiin" 5 ennen Venäjän passilla pelannutta peluria. Tänä vuonna joukkoa on kasvatettu Dimitri Popovilla. Kaikki pelaajat pelaavat Venäjän pääsarjaa täyspäiväisesti, pelityyli/tapa on perin venäläinen joskin hiukan enemmän peliä myös ilmassa. Avainpelaajia ovat mv Aleksander Kossunchuk, libero Juri Loginov, kärkimiehet Alexander Nasonov ja Sergei Pochkunov sekä keskikentän Rauan Issaliev. Saa nähdä vieläkö viime kausien tehopelaaja Bronnikov on isossa roolissa. Bronnikov on ollut todella tehokas pelaaja, viime kisoissa hän oli 8 maalilla maalintekijätilastossa kuudentena. Venäjän Superliigassa hän on 427 ottelussa tehnyt tehot 705 (549+156). Kazakstan täytyy laskea finaalikandidaatiksi siinä missä Venäjä, Ruotsi tai Suomikin.

Tässä turnauksessa Kazakstanin joukkueesta kolmen pelatun ottelun jälkeen hyvässä vedossa ovat olleet: Vjatseslav Bronnikov 6 (5+1), Sergei Pochkunov 5 (4+1), Rauan Issaliev 4 (3+) ja Leonid Bedarev 4 (0+4).

Suomi etenee turnauksessa suunnitelman mukaan ja rakentaa oma peliään kuntoon loppupeleihin. Omassa pelaamisessa pelinrakentelun huolellisuutta pitää parantaa, jotta turhat pallonmenetykset vältetään. Hyökkäyskalusto on toiminut kiitettävästi, peräti 11 pelaajaa on saanut maalimerkinnän. Tehokkaimmat ovat olleet: Markus Kumpuoja7 (6+1),Ville Aaltonen 7 (2+5), Mikko Rytkönen ja Sami Laakkonen ovat keränneet tehot 6 (4+2).

Odotettavissa on hyvätasoinen, tasainen jopa runsasmaalinen ottelu.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle