Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Miesten maajoukkueen valmiina EM-lipun lunastukseen

 
Miesten maajoukkueen valmiina EM-lipun lunastukseen

Hyvin viime viikonvaihteessa kolmella voitolla alkanut miesten lentopallomaajoukkueen EM-lopputurnauspaikan metsästys jatkuu perjantaista sunnuntaihin Kreetalla Irakilionin kaupungissa. Suomi kohtaa Riian turnauksen tapaan Iso-Britannian, Kreikan ja Latvian. Käytännössä kaksikin otteluvoittoa riittäisi ensi vuonna Itävallassa ja Tsekeissä järjestettävään lopputurnaukseen pääsemistä.

Suomen päävalmentaja Mauro Berruto teki toiseen turnaukseen yhden pelaajavaihdoksen, kun libero Jesse Mäntylä tuli yleispelaaja Jari Tuomisen tilalle. Mäntylän tulolla Berruto haluaa tiivistää Suomen vastaanottopeliä.

- Riika näytti, että olemme tehneet hyvää työtä esimerkiksi syötössä, torjunnassa ja hyökkäyspelissä. Sideoutissa oli ongelmia ehkä eniten vastaanottopelimme takia. Vastustajilla oli hyviä leijasyöttäjiä ja tämän takia halusin Mäntylän mukaan. Hänelle on mahdollisesti luvassa takenttäkierroksia. Joka tapauksessa Mäntylä tuo yhden mahdollisuuden meille lisää, Berruto toteaa.

Päävalmentaja mietiskeli Tuomisen ja Mäntylän välillä jo ennen Riian turnausta, mutta päätyi vielä silloin myös hyökkäämään pystyvään Tuomiseen.

- Olin valmiina, kuten olin tietysti ennen ensimmäistäkin turnausta. Hyvillä mielin tänne tietysti lähdin, kun Maurolta käsky kävi. Olen otettu jo paikasta joukkueessa ja kaikki tästä eteenpäin on taas plussaa, Mäntylä kommentoi kutsuaan.

Suomen joukkue matkusti Kreetalle iloisin mielin jo keskiviikkona. Matkan varrella joukkue nautiskeli Ateenan lähistöllä lounaan rannalla juhlistaen samalla päävalmentaja Berruto sopimusta Maceratan seurajoukkueen kanssa. Illalla Iraklionissa oli vuoro juhlistaa Matti ja Mikko Oivasen syntymäpäiviä kaksosten täytettyä 24 vuotta.

"Kreikka suosikkina kotiturnaukseen"

Itse turnauksen lähtökohdista puhuttaessa Berruto lataa kaikki suosikin paineet isäntämaa Kreikalle. Lisäpotkua joukkueelle tuo maan ykköstähden, Venäjän Superliigassa pelanneen passarin Vasileios Kournetasin paluu joukkueeseen selkävaivojen jälkeen.

- Kournetasin on pakko pelata, jos Kreikka aikoo saada mahdollisuuden menestyä. Uskon heidän olevan suosikki tässä turnauksessa, Berruto toteaa.

Kreikan kisapaikka on vain kiven alla, sillä joukkue hävisi avausturnauksessa Suomelle 0-3 ja Latviallekin 2-3. Lohkon voittaja saavuttaa suoran kisapaikan ja kakkonen pääsee jatkokarsintoihin syyskussa todennäköisesti Italiaa tai Turkkia vastaan.

Iraklionissa Suomi kohtaa perjantaina Iso-Britannian (klo 18), lauantaina Latvian (klo 18) sekä sunnuntaina Kreikan (20.30). Jos Suomi selvittää kahden ensimmäisen päivän vastustajansa voitokkaasti, ratkeaa kisapaikka jo lauantaina riippumatta muista tuloksista.

Suomen miehistö EM-karsinnoissa Iraklionissa
1 Jesse Mäntylä, Piivolley Salo
2 Eemi Tervaportti, Sun Volley
3 Mikko Esko, Modena, ITA
4 Olli-Pekka Ojansivu, PAOK Thessaloniki, GRE
5 Antti Siltala, SGK Ankara, TUR
7 Matti Hietanen, PAOK Thessaloniki, GRE
13 Mikko Oivanen, Asseco Rzeszow, POL
14 Konstantin Shumov, Esse-ti Loreto, ITA
15 Matti Oivanen, Copra Volley Piacenza, ITA
16 Urpo Sivula, Acqua Paradiso Monza, ITA
18 Jukka Lehtonen, Marcegaglia Ravenna, ITA
19 Pasi Hyvärinen, Muuramen Lentopallo

Päävalmentaja Mauro Berruto
Apuvalmentaja Andrea Brogioni
Fysiikkavalmentaja Andrea Pozzi
Joukkueenjohtaja Pekka Lahtinen
Lääkäri Harri Hakkarainen
Fysioterapeutti Davide Lama
Tilastomies Fabio Gabban
Tiedottaja Toni Flink

Lentopalloliiton (Toni Flink) tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle