Suomelle murskavoitto Kairossa

Suomen lentopallomaajoukkue varmisti maailmanliigan lohkonsa kolmostilan keskiviikkona Egyptin Kairossa kukistamalla isäntäjoukkueen murskaavasti 3-0 (25-18, 25-18, 25-14). Kolmostila lohkossa tiesi samalla paikan varmistumista maailmanliigassa myös ensi kaudeksi. Tämä oli myös maajoukkueen toinen tavoite tällä kaudella saavutetun EM-lopputurnauspaikan lisäksi.

Suomen kannalta maailmanliigan päättyminen torstaina toiseen otteluun Kairossa Egyptiä vastaan on toisaalta sääli, niin mukavasti joukkueen peli on alkanut kulkea. Saalis on ennen päätöspeliä neljä voittoa ja seitsemän tappiota. Mukana voitoissa ovat olympiavoittaja USA:n ja pronssimitalisti Venäjän päänahat.

Suomen puhdas voitto oli sen kuusivuotisen maailmanliigahistorian toinen vieraskentällä. Ensimmäinen tuli Argentiinasta päätösottelussa 2006.  Lisäksi voitto oli Suomen kaikkien aikojen murskavoitto (vastustajalle vain 50 pistettä).

Peli käynnistyi nopeasti

Suomi aloitti ottelun Venäjä-peleistä tutulla miehistöllä: Eemi Tervaportti passarina, Urpo Sivula hakkurina, Antti Siltala ja Matti Hietanen yleispelaajina, Matti Oivanen ja Konstantin Shumov keskellä sekä Pasi Hyvärinen liberona.

Vaisuhkon alun jälkeen Suomi repäisi avauserässä juuri ennen toista teknistä aikalisää hyvällä torjuntapelillä ja tarkoilla syötöillä sopivan etumatkan (16-12). Loppuerä oli Egyptiltä melkoista sekoilua ja erä helposti Suomelle 25-18.

Toisen erän alun Suomi puolestaan hoiteli tyylikkäästi, mutta keskitorjuja Ahmed Abdel Latifin herääminen peliin käänsi hetkeksi  puntin kotijoukkueelle. Ennen toista aikalisää Suomi kuitenkin nappasi Matti Oivasen johdolla pari tärkeää omaa pistettä ja pääsi taas hyvässä etumatkassa (16-13) katkolle. Erän loppu oli Suomen torjuntajuhlaa ja Kairon Sportcomplexin taululla näkyi avauserän kaltaiset 25-18- lukemat erän lopuksi.

Toisen erän voittaminen riitti samalla varmistamaan Suomelle jo vähintään lohkon kolmostilan ja sitä kautta paikan myös ensi kauden maailmanliigassa.

Kolmas erä oli Suomen näytöstä alusta loppuun.