Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi päihitti MM-kisoihin valmistautuvan Tunisian

 
Suomi päihitti MM-kisoihin valmistautuvan Tunisian

Suomen miesten koripallomaajoukkue päätti maaotteluviikkonsa voitokkaisiin tunnelmiin kaatamalla MM-kisoihin valmistautuvan Tunisian 92-68 (51-34) Ranskan Calaisissa. Voitto oli maajoukkueelle jo neljäs perättäinen. Suomi kaatoi aiemmin viikolla Portugalin kahdesti sekä Belgian kerran.

Tunisia ei kuitenkaan ollut Suomelle niin helppo vastus kuin loppunumerot antavat ymmärtää. Tunisian vahvat ja nopeat laitahyökkääjät Amine Rzig ja Radhouane Slimane aiheuttivat suomalaispuolustukselle yhtenään päänvaivaa, jonka lisäksi joukkue onnistui ajoittain puurouttamaan suomalaishyökkäyksen 216-senttisen Salah Mejrin toimiessa paikkapuolustuksen "maalivahtina".

- Tunisia pelasi hyvää korista. Emme olleet tänään yhtä energisiä kuin aikaisemmissa matseissa, ja heidän parhaat pelaajansa voittivat järjestäen miehensä 1-1-tilanteista. Jouduimme siitä syystä matsin alussa virhevaikeuksiin, kertasi Suomen apuvalmentaja Pekka Salminen ottelun tapahtumia.

Suomi onnistui kuitenkin karkaamaan 17 pisteen johtoon puoliajalle lähdettäessä. Samuel Haanpää (19/0) laulatti rannettaan tuloksellisesti kolmen pisteen kaaren takaa, jonka lisäksi Suomi käytti tehokkaasti hyödykseen aggressiivisen tunisialaispuolustuksen tarjoamat vapaaheitot. Suomi heitti yhteensä ottelussa 28 vapaaheittoa, joista 27 sisään (96,4%).

Kolmannella jaksolla Suomi käväisi parhaimmillaan 20 pisteen johdossa, mutta Tunisia onnistui vielä horjuttamaan sinivalkoisten itseluottamusta siirtymällä paikkapuolustukseen. Tunisia ryntäsi päätösjakson puolivälissä 12 pisteen päähän, jolloin Suomen pelastajaksi ponnisti maaottelukautensa ilmiömäisessä vireessä aloittanut Tuukka Kotti (12/16).

- Paikkaa vastaan hyökkäyksemme oli hetkellisesti vähän hakusessa. Sen lisäksi Tunisia pääsi juoksemaan pari nopeaa hyökkäystä pallonmenetyksistämme (yhteensä 20 kpl). Kotti haki tärkeimmällä mahdollisella hetkellä pari hämmästyttävää hyökkäyslevypalloa ja pisti niistä pallon koriin. Se vapautti hyökkäyksemme uudelleen, kiitteli Salminen.

Kotilla huikea viikko

Viikon kolmessa aiemmassa ottelussa suomalaisvoittojen selkäranka on muodostunut tehokkaasta joukkuepuolustuksesta sekä leveästä vastuunkantajien kaartista hyökkäyspäässä. Ottelu Tunisiaa vastaan ei Salmisen mukaan poikennut säännöstä.

- Useampikin jätkä meidän joukkueestamme pelaa todella vahvalla itseluottamuksella.

Korisliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi keväällä äänestetty 205-senttinen Tuukka Kotti on pelannut kesän neljä ensimmäistä maaotteluaan 11,8 pisteen ja 12,0 levypallon ottelukeskiarvoilla.

- Kotti haki Portugalia vastaan 18 levypalloa ja tänään 16 kappaletta, joista seitsemän hyökkäyksessä. Hänen suorituksiaan on ollut ilo katsella, kehui Salminen.

Aiemmin viikolla jatkosopimuksen Espanjan kakkosliigan Palencian kanssa solminut takamies Samuel Haanpää on nakutellut viikolla 13,3 pistettä ottelua kohden ja upottanut kolmosensa yli 40% tarkkuudella. Haanpää oli Tunisiaa vastaan Suomen paras pistemies.

Torstain Belgia-ottelussa uuden maaottelun piste-ennätyksensä tehnyt Gerald Lee jr. (16/6) täytti jälleen erinomaisesti paikkansa Suomen korin alla. Lee viimeisteli Tunisia-ottelun avauspuoliskolla 13 pistettä korin alta ja vapaaheittoviivalta. Myös Teemu Rannikon (14/1) pelinjohto oli Salmisen mukaan totutun hyvää.

- Haanpää on sen tason heittäjä, että vastustaja on saanut katua joka kerta, kun hän saa heittotilaa. Lee pelasi toisen tasaisen tehokkaan matsin. Rannikko oli erittäin hyvä, vaikka olikin välillä virhevaikeuksissa.

Elokuussa pelattaviin EM-karsintoihin valmistautuva Suomi voitti viikolla kaikki neljä otteluaan. Suomi salli otteluissa vastustajilleen keskimäärin 64,8 pistettä ottelua kohden.

- EM-karsintoihin on pitkä matka, mutta olemme päässeet erittäin hyvään alkuun. Olemme pelanneet hyviä joukkueita vastaan ja klaaranneet kaikki matsit kunnialla omien vahvuuksiemme kautta. Fiilis on positiivinen ja tästä on hyvä jatkaa matkaa, tiivisti Salminen kesän ensimmäisen maaotteluviikon.

Suomi jatkaa valmistautumistaan EM-karsintoihin kohtaamalla Lontoossa Kanadan 22.7. ja Iso-Britannian 23.7.

Tunisia pelaa 28.8.-12.9. Turkissa järjestettävissä MM-kisoissa samassa alkulohkossa Slovenian, Brasilian, Iranin, Kroatian ja USA:n kanssa.

Tunisia - Suomi 68-92 (17-23, 34-51, 53-68), miesten maaottelu, Calais (Ranska) 16.7.2010

Koripalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle