Jyrki Välivaara iski ottelun avausmaalin.

Suomi murskasi Tsekin 5-0

Karjala-turnaus, Suomi-Tsekki: 5-0 (1-0, 3-0, 1-0)

Jännitysnäytelmää Suomi-Tsekki oli tullut seuraamaan täysi Hartwall Areenallinen kiekkofaneja ja tunnelma oli sen mukainen. Tunnelmaa lisäsi yllätysaloitus, kun Suomen pelaajien lähtöseuroista valitut juniorit saattoivat Leijonat jäälle.

Täyden Areenan kannustuksesta huolimatta ensimmäinen erä oli Tsekin hallintaa. Ajassa 3.49 Leijonat palkitsivat kannattajansa: täpötäysi Areena repesi huutoon, kun Suomen Jyrki Välivaara vei hienolla yksilösuorituksella Leijonat 1-0 johtoon. Ajassa 18.07 Topi Jaakolan kaksiminuuttinen sekoitti hieman Suomen rivejä, mutta Rämön paraatitorjunnat pelastivat Suomen takaiskulta.

Toinen erä oli Suomen juhlaa. Aluksi Suomen joukkueen hienot tilanteet ja Tsekin pyöritys eivät millään meinanneet tuottaa tulosta, kunnes ajassa 29.04 Jarkko Immosen maali aukaisi maalihanat. Syöttäjäksi merkittiin Jori Lehterä. Tämän jälkeen Tsekin rivit murtuivat täysin. Ajassa 29.30 Teemu Laine latasi kiekon maaliin Jyrki Välivaaran ja Jori Lehterän syötöistä. Maalit eivät kuitenkaan jääneet vielä tähän. Ajassa 30.20 Janne Lahti maalasi Petri Kontiolan syötöstä Leijonat 4-0 johtoon. Täydellistä kiekkoviihdettä kiekkofaneille.

Suomen hyvä pelivire jatkui kolmannessakin erässä. Ajassa 50.40 huikeassa iskussa ollut Janne Lahti teki ottelun toisen maalinsa. Syöttäjiksi merkittiin Ossi Väänänen sekä Petri Kontiola. Kummallakaan joukkueella ei ollut varaa jäähyihin joten erän ainoaksi jäi Ville Uusitalon kaksiminuuttinen kiinnipitämisestä josta Suomi selvisi mallikkaasti. Suomen joukkueen mieletön pelivire sekä Karri Rämön unelmatorjunnat siivittivät Suomen upeaan 5-0 voittoon.