Leo Komarov iski Suomen ensimmäisen osuman.

Tshekki lopulta Leijonia parempi

Tshekki kukisti Suomen voittomaalikilpailussa, kun joukkueet kohtasivat 1st Channel Cupin avausottelussa Espoossa.

Suomi pääsi yrittämään avausmaalia jo vajaan parin minuutin pelin jälkeen, kun Tshekin Josef Vasicek sai 5+20 päähän kohdistuneesta taklauksesta. Tshekin alivoima kuitenkin kesti. Taklauksen kohde Olli Malmivaara joutui jättämään kaukalon jo tässä vaiheessa eikä enää palannut jäälle.

Erän puolivälin tienoilla Tshekki pääsi pelaamaan ylivoimaa kahteen otteeseen, kun Markus Nordlund ja Leo Komarov istuivat kaksiminuuttisia. Avausmaali syntyi kuitenkin vasta ajassa 16.47, kun Marek Kvapil sai kiekon ohi Suomen maalilla pelanneen Iiro Tarkin. Maali hyväksyttiin puhelintarkistuksen jälkeen.

Suomi vei avauserän laukaukset 18-12 ja oli niskan päällä toisessakin erässä. Suomen maalilla Tarkin työt vähenivät, torjuntoja kertyi toisessa erässä vain yksi.

Leo Komarov oli ottelun mittaan ollut esillä näyttävillä taklauksillaan, mutta pääsi toisen erän lopulla huudattamaan Barona-areenan yleisöä myös maalintekijänä. Suomi tasoitti ottelun ylivoimalla ajassa 39.40.

Kolmannessa erässä riitti taas tapahtumia molemmissa päissä. Martin Lojek vei Tshekin 2-1 johtoon toisen erän puolivälin jälkeen. Suomen tasoitusmaalin viimeisteli maajoukkueen ensikertalainen Petteri Wirtanen vain puolitoista minuuttia myöhemmin.

Jatkoaika oli maaliton ja voittomaalikilpailukin eteni kolmanteen pariin asti ennen kuin kiekko löysi tiensä maaliin. Tshekki voitti lopulta 3-2 Marek Kvapilin maalilla.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen oli tyytyväinen melko kokemattoman joukkueen työmoraaliin.

- Yritystä oli ja loimme paikkojakin mukavan määrän. Ampua olisi vain voinut vähän ahnaammiin, summasi Jalonen.

Turnaus jatkuu lauantaina Moskovassa, kun Suomi kohtaa Ruotsin. Sunnuntaina vastaan tulee Venäjä.