Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Alle 20-vuotiaiden maajoukkue hävisi sijoitusottelun Sveitsille

 
Alle 20-vuotiaiden maajoukkue hävisi sijoitusottelun Sveitsille

Nuorten Leijonien lopullinen sijoitus kuudes.

Suomi hävisi viidennen sijan Sveitsille voittomaalikilpailun jälkeen maalein 2-3 (2-1, 0-1, 0-0, 0-0, 0-1)
 
Suomen pistemiehiä olivat:
Teemu Pulkkinen (Erik Haula, Iiro Pakarinen)
Erik Haula (Teemu Tallberg, Sami Vatanen)

Maalissa Joni Ortio 28 torjuntaa, Sveitsin Benjamin Conz 21 torjuntaa.
 
MM-kisojen päätösottelussa pelattiin sijoitusottelu viidennestä sijasta ja se meni Sveitsille. Nuoret Leijonat eivät syttyneet otteluun missään vaiheessa, vaikka etukäteen oli päätetty lopettaa pelillisesti hienosti mennyt turnaus voittoon. Buffalon kisat olivat Suomen osalta sikäli erikoiset, että joukkue ei hävinnyt arsinaisella peliajalla yhtään ottelua, mutta sijoittui silti kuudenneksi. Ratkaisevaa oli puolivälierän jatkoaikatappio Venäjälle, jota johdettiin vielä muutama minuutti ennen loppua kahdella maalilla.

- Joukkue ei tullut tänään peliin valmistautuneena. Se ei ole hyväksyttävää, pelataan sitten koulupelejä tai MM-kisojen sijasta viisi, aina pitää antaa kaikkensa ja taistella voitosta. Joukkue pelasi kisoissa välillä aivan loistavaa kiekkoa. Tiukoissa peleissä emme vaan osanneet ottaa voittoja kotiin. Kaikilla eri pelin osa-alueilla pärjäsimme meitä taulukossa korkeammalla olevia joukkueita vastaan hienosti. Tuntuukin hieman väärältä, että vaikka emme hävinneet 60 minuutin pelin aikana yhtään ottelua, käteen jäi kuudes sija. Kuten valmentaja Raipe Helminen hävityn Venäjä -pelin jälkeen joukkueelle puhui, näistä pitää ottaa oppia niin pelaajien kuin valmentajienkin, totesi kisoista päävalmentaja Lauri Marjamäki.

- Meillä olisi rehellisesti ollut mahdollisuus taistella maailmanmestaruudesta pitkään aikaan, päätti Marjamäki kommentoinnit Buffalon MM-kisoista.

Jääkiekkoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle