Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

European Trophyssa ratkaisuvaiheet edessä

 

European Trophyssa ratkaisuvaiheet edessä


Vuoden 2011 jääkiekkoilun European Trophy on edennyt divisioonavaiheen viimeiselle viikolle ja edessä ovat ratkaisupelit jatkoon menijöiden suhteen. Neljässä kuuden joukkueen divisioonassa ratkotaan kahdeksan joulukuiseen lopputurnaukseen menijää.

Lopputurnaukseen etenee kunkin divisioonan kaksi parasta sillä poikkeuksella, että lopputurnauksen isäntäjoukkue EC Red Bull Salzburg saa varman paikan lopputurnauksessa. Salzburg on yhä kiinni pääsyssä lopputurnaukseen myös divisioonansa kautta, mutta mikäli itävaltalaiset eivät kahden parhaan joukkoon selviydy, putoaa huonoin neljästä divisioonakakkosesta jatkosta.

Tässä tapauksessa lohkokakkosia vertaillaan ensin pisteiden valossa, sen jälkeen maalieron, tehtyjen maalien, keskinäisten otteluiden ja lopulta mikäli kaikki edellä mainitut ovat tasan, ratkaisee sijoituksen arpa. Samoja kriteerejä käytetään myös määriteltäessä sijoitukset divisioonien sisällä.

Suomalaisjoukkueista Kärppien ja Tapparan mahdollisuudet lopputurnaukseen ovat jo menneet. Myös TPS ja HIFK tarvitsevat omien otteluidensa voittamisen lisäksi hiukan ristiinpelaamista muilta saavuttaakseen paikan lopputurnauksessa.

KalPalla on pelaamatta vielä kolme ottelua ja voittoputki divisioonavaiheen loppuun tietäisi kuopiolaisille paikkaa kahdeksan joukkueen lopputurnauksessa. Jokerit lähtee puolestaan päätösviikkoon oman divisioonansa kärkipaikalta. Voitto Slovan Bratislavasta viimeisessä ottelussa sinetöisi helsinkiläisten jatkopaikan.

Ratkaisuviikko alkaa suomalaisittain keskiviikkona ottelulla KalPa – Kärpät. Kärpät voitti edellisen pelinsä Liberecia vastaan, joka on oululaisten ainoa kolmen pisteen voitto ja ilmaiseksi voittoa ei myöskään KalPalle anneta.

- Kiekollista peliä pitää pyrkiä vahvistamaan selkeillä, vahvoilla ratkaisuilla. Pisteenä i:n päälle kaipaan hyökkäyksiin suoraviivaisuutta ja selkeyttä. Paikkoja on ollut, mutta vastuuta siirrellään liikaa. Suunta on kuitenkin oikea, Kärppä-käskijä Hannu Aravirta luonnehtii.

Suomalaisjoukkueitten viimeiset ottelut:
Keskiviikko 31 Elokuuta 2011
KalPa - Oulun Kärpät 18:30

Torstai 1 Syyskuuta 2011
TPS – Tappara  18:30

Perjantai 2 Syyskuuta 2011
Tappara – HIFK 18:30

Lauantai 3 Syyskuuta 2011
Frölunda Indians – KalPa 16:00
HIFK - Vienna Capitals 17:00
Jokerit - HC Slovan Bratislava 17:00

Sunnuntai 4 Syyskuuta 2011
Linköpings HC – TPS 16:00
HV71 – KalPa 16:00

(otteluiden alkamisajat paikallista aikaa)

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle