Leijonat kesti Yhdysvaltojen loppukirin

Suomen ja Yhdysvaltojen kamppailusta tuli odotetun tasainen. Leijonia testattiin toden teolla ensimmäistä kertaa turnauksessa, joka näkyi avauspelin vaikeutena ja puolustuspään kiireenä. Yhdysvallat antoi kuitenkin kelpo vastuksen Suomelle, ja Leijonapaidat olivat pahimmillaan kovassakin pinteessä. Mikko Koskinen torjui tarvittavat laukaukset, mutta kapteeni Mikko Koivun esimerkillä leijonapaidat peittivät useita vetoja. Nuorten tähtien Patrik Laineen ja Auston Matthewsin ei kehkeytynyt niin tulista taistelua kuin odotettiin. Laineelle ottelun huippuhetkeksi jäi hyvät paikat ylivoimalla ensimmäisessa erässä. Matthews sai tililleen syöttöpisteen, mutta ei ollut näkyvämmin mukana ottelussa.

Avauserä oli jokseenkin USA-merkkinen, vaikka laukaisutilasto sitä ei kerro. Yhdysvallat viihtyi kiekon kanssa pitkiä pätkiä Suomen päässä, mutta Leijonat pääsi iskemään harvoista paikoistaan. Suomi siirtyi 1-0- johtoon Mikko Koivun maalilla ensimmäisen erän puolessavälissä ja parin minuutin pelin jälkeen Antti Pihlström siirsi Suomen 2-0- johtoon. Yhdysvallat pääsi rokottamaan pelin tilanteeseen 2-1, kun Patrik Laine hukkasi kiekon ykkösvarauksesta hänen kanssaan kilpailevalle Auston Matthewsille.

Toinen erä ei tuonut pelille mitään merkittävää. Yhdysvallat vyörytti vaarallisia hyökkäyksiä Suomen päähän ja Suomi nautiskeli pitkiä hyökkäyksiä USA:n päässä.

Kolmannessa erässä Suomen peli järkkyi heti ensimmäisellä minuutilla, kun Yhdysvallat pääsi tasoittamaan Connor Murphyn upealla laukauksella yläkulmaan. Suomi oli hetken pinteessä, mutta Leo Komarov pääsi tekemään voittomaalin ylivoimalla Aleksander Barkovin upeasta syötöstä. Maalivahti Koskinen ja Suomen puolustus piti pintansa USA:n loppupuristuksen ajan. Yhdysvallat otti puoli minuuttia ennen ottelun loppua aikalisän Suomen pitkän kiekon jälkeen. Ilmeisesti ottelun linjatuomarit Gleb Lazarev ja Andreas Malmqvist olivat unessa, sillä Suomen voittomaalin aikana jäähyllä istunut Patrick Maroon joutui pitämään huolen, kuka Leijonista saa jatkaa peliä seuraavassa aloituksessa. Maroon haki Komarovin penkiltä kentälle ja peli sai jatkua. Lopputulokseen Maroonin havainnot eivät vaikuttaneet - Leijonat marssi 3-2- voittoon.

Suomen pelit jatkuvat ylihuomenna 11.5. Unkaria vastaan. Unkarin pelit ovat sujuneet odotetusti sarjanousijalta, kisojen huippukohtana on maali Kanadaa vastaan. Edellisen kerran Unkarin maajoukkue on tehnyt maalin Kanadaa vastaan 78 vuotta sitten.