Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Hurrikaani-Loimaa avasi Eurocupit tyylikkäästi

Hurrikaani-Loimaa avasi Eurocupit tyylikkäästi

 

Hurrikaani-Loimaa otti lentopallon CEV-cupin avausottelussaan kotikentällä 807 katsojan edessä selkeän 3-0 (25-14, 26-24, 25-16) -voiton Bulgarian pääsarjan hallitsevasta mestarista Dobrudja 07 Dobrichista.

Otteluparin voittaja etenee CEV-cupin neljännesfinaaleihin. Ottelun parhaat pistemiehet olivat kotijoukkueelta Mikko Oivanen (21/+15) ja vierailta Zhulien Georgiev (11/+3).

Hurrikaani-Loimaa tuli räväkästi otteluun eikä antanut 22 minuuttia kestäneessä ensimmäisessä erässä mitään mahdollisuuksia Dobrudjalle.

– Ensimmäiseen erään tulimme todella kovaa. Joukkueella oli todella kova lataus ja se pysy hallinnassa, ettei mennyt yli, kommentoi kauden parhaan pelinsä pelannut keskipelaaja Karri Kutinlahti ottelun jälkeen.

Toisessa erässä Hurrikaani johti jo selvästi vieraitaan. Tilanne oli parhaimmillaan jo 12-5 kotijoukkueelle, mutta Bulgarian hallitseva mestari nousi erässä kuitenkin aina tasoihin (24-24). Lopulta kuitenkin keltaisissa pelannut Hurrikaani-Loimaa onnistui ottamaan erän itselleen jatkopallojen jälkeen 26-24 -lukemin.

– Ottelun alusta alkanut hyvä pelaaminen jatkui aina toisen erään puoleen väliin asti ja sitten annettiin hieman löysää, ja menetimme tunnelatauksen, joten sen takia toisesta erästä tuli hieman vaikeampi, mitä ensimmäisestä, kertasi yhteensä kymmenen pistettä takonut nurmolainen.

Kolmannen erän vieraat aloittivat vahvasti, mutta Hurrikaani ei tästä hätkähtänyt, vaan marssi selvään erävoittoon 25-16 -lukemin.

– Kolmanteen erään löytyi taas sama tunnelataus päälle, mikä ensinmäiseenkin erään ja se oli sitten siinä, jatkoi yhden ässän syöttänyt ja neljästi ottelussa torjunut Kutinlahti.

Hurrikaani-Loimaa ei paljoa armoa vastustajalleen antanut. Ennen ottelua kaikki tiesi, että erittäin nuori (keski-ikä 22.6v) ja pitkä (keskipituus 197cm) joukkue tulee vastaan. Tämä nostatti vastustajan odotusarvoa, mutta totuus oli toinen.

– Kovakätiseksi joukkueeksi ne pelasivat erittäin fiksusti, keskipelaajat olivat hyviä ja pomppu oli korkealla, mutta huomasi hyvin, että ovat nuori porukka. Tietyissä paikoissa olisivat voineet hieman enemmän malttaa, kertasi Kutinlahti vastustajaa.

Hurrikaani pelaa joulukuun aikana vielä toisen osan Dobrudja 07 Dobrichia vastaan. Tämä ottelu pelataan Bulgarian maaperällä 22.12.. Hurrikaani tarvitsee vieraspelistä vähintään kaksi erää mennäkseen suoraan neljännesfinaaleihin. Jos Dobrichia voittaisi ottelun 3-0 tai 3-1, pelataan jatkopaikasta ns. kultainen erän.

Kutinlahden mukaan Hurrikaanin ei tarvitse muuttaa mitään:

– Ei minun mielestä. Matti (Oivanen) voisi tulla kuntoon, mutta hyvin pärjäsimme tänään ilman häntäkin.

Karri Kutinlahti pelasi, kuten edellä mainittiin kauden parhaan pelinsä iskien tehot 10/+7. Kymmenestä pisteestä yksi syntyi ässällä ja neljä torjumalla:

– Varmasti oli paras peli tällä kaudella ja ehkä jopa moneen kauteen. Olen yleensä parhaimmillani kansainvälisissä peleissä ja niin kävi tänäänkin.

Hurrikaani: Mi.Oivanen 21/+16, Smith 15/+11, Kutinlahti 10/+7

Dobrich: Zhulien Georgiev 11/+7, Iliya Petkov 10/+6, Trifon Lapkov 4/-5

Hurrikaanin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle